Отворена изложба „Ехо, рубови 3“

Почетак » Отворена изложба „Ехо, рубови 3“ » Актуелно » Отворена изложба „Ехо, рубови 3“
ehoeho1eho2eho3

Међународна ликовна изложба “ЕХО, РУБОВИ 3” отворена је у петак у Галерији Центра за културу Ваљева. Изложени су радови аутора који су учествовали на истоименој ликовној колонији која је одржана од 16. до 18. септембра 2016. на Дивчибарама.

Бројни посетиоци изложбе имали су прилику да виде радове: Драгане Грујичић, Данијеле Богојевић, Радомира Илића, Јасмине Миме Васиљевић, Мартине Андрејевић, Дејана Богојевића, Драгане Купрешанин, Јованке Божић, Тање Лугоње, Данијеле Падејски и Наталије Пулејкове Радеске из Македоније. Такође, могли су да виде и избор са претходне две колоније, међу којима су и радови два уметника са Тајланда: Калисха Јариyапаибоон и Танин Тантракул.

У програм отварања учествовао је гудачки квартет Музичке школе “Живорад Грбић” и ваљевски песници: Момчило Трифуновић, Снежана Чкојић и Благоје Ранковић. Изложбу је отворио Милош Смиљанић, дирецтор Центра за културу.

Организатор ликовне колоније је часопис за књижевност, уметност и културу “Акт”, генерални покровитељ је хотел ХЕБА Дивчибаре, суфинансирана је од Града Ваљева кроз конкурс за пројекте у култури. Пријатељи колоније су Центар за културу Ваљево и Туристичка организација Ваљево.

Изложба „ЕХО, РУБОВИ 3“ биће отворена до 5. новембра у Галерији Центра за културу Ваљева.