Отворена изложба венецуеланског уметника

Почетак » Отворена изложба венецуеланског уметника » Вести » Отворена изложба венецуеланског уметника

Синоћ је у ИУС „Радован Трнавац Мића“ отворена изложба венецуеланског уметника, под називом „Венецуела на платнима Валтера Де Леона“. Директорка Мирјана Војић је поздравила бројне госте, а посебно  првог секретара Амбасаде Боливарске Републике Венецуеле у Београду господина Оскара Суолагу, техничког секретара и преводиоца госпођу Јелену Тулић Себаљос, који су са својим колегама, шефом мисије Амбасаде Венецуеле у Србији госпођом Дијом Надер де ел Андари и господином Дарвином Кастиљом, саветником Амбасаде, уложили пуно љубави и труда у организацији и реализацији ове изложбе. Директорка Војић упутила је једно велико хвала сталном сараднику, колеги и пријатељу Мирољубу Филиповићу Филимиру, доскорашњем председнику Независног синдиката ликовних уметника Србије, човеку, који заступа идеју да је уметност језик који разуме цела планета и који је спојио ИУС са представницима Амбасаде Боливарске Републике Венецуеле у Београду.

Изведен је овом приликом пригодан културно уметнички програм. За добродошлицу гостима камерни хор Емануел из Ваљева отпевао је стару српску песму „Хајде Јано“. Потом је плесна група „Венецуела“ извела традиционални плес Хоропо, а вокално-инструментални састав Амбасаде Венецуеле извео је нумере „Алма Љанера“ и „Френеси“. Гости су могли видети и плес „Ђаволи из Јареа“, који се као део религијског фестивала организује на празник Телово у Сан Франсиску Јареу, у Савезној држави Миранда у Венецуели. Вокално-инструментални састав извео је и нумере „Баћата Роса“, великог уметника Хуана Луиса Гере, познату песму „Команданте Че Гевара“ и „Ла Каза де Фернандо“. Публици се представила и плесна група „Венецуела“.

Након културно забавног програма госте је поздравио заменик градоначелника Ваљева Драган Јеремић, истакавши да је ово један леп скуп са предивним програмом, који заслужује наступ и на великој сцени.

Први секретар Амбасаде Боливарске Републике Венецуеле у Београду Оскар Суолага се захвалио гостима речима: „Много вам хвала што сте вечерас овде са нама, што сте са Венецуелом на отварању ове изложбе. Желим вам добродошлицу на отварању ове изложбе, где ћемо бити у могућности да представимо један мали део наше прелепе земље овековечене у овим платнима“.  Захвалио се на дивној сарадњи градским властима и предивним људима из галерије.

„Оно што је најлепше што нам се догађа јесте то да смо у могућности да разменимо и поделимо једни са другима нашу културу, нашу музику и на тај начин приближимо наше две земље“, рекао је први секретар Амбасаде Боливарске Републике Венецуеле у Београду Оскар Суолага  отварајући изложбу.