Отворена канцеларија народног посланика у Ваљеву

Почетак » Отворена канцеларија народног посланика у Ваљеву » Вести » Отворена канцеларија народног посланика у Ваљеву
У Ваљеву је отворена канцеларија народног посланика Скупштине Републике Србије Ђорђа Милићевића, у оквиру пилот пројекта Националног демократског института (NDI) који је посвећен пружању подршке у комуникацији између народних посланика и грађана у Србији. Пројекат се спроводи у партнерству са Народном скупштином Републике Србије и уз финансијску подршку УСАИД-а.
 
Протокол о сарадњи између града Ваљева и Националног демократског института за међународне односе, потписали су градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и директор NDI програма Том Кели. Овим протоколом успостављена је  сарадња између града Ваљева и NDI  у својству партнера у спровођењу пилот програма „Помоћи канцеларијама за комуникацију посланика са грађанима“. Циљ програма је да се успостави комуникација између грађана и народних посланика, као и између локалних самоуправа и Народне скупштине.
 
„На овај начин Ваљево доказује да је транспарентан града. Ово је следећи корак који град Ваљево спороводи заједно са NDI, јер ће се отварањем ове канцеларије створити могућност да грађани остваре директан контакт са народним послаником. У исто време ово је један вид директне сарадње локалне самоуправе и републичког парламента“, оценио је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић приликом потписивања протокола о сарадњи.
 
Говорећи о циљевима и очекиваним ефектима овог прилот пројекта, народни посланик Ђорђе Милићевић је истакао да овај пројекат има изузетан значај. „ Канцеларија ће допринети и побољшати комуникацију између грађана и посланика, али и локалне самоуправе и Народне скупштине. Убеђен сам да ће већ од следећег понедељка, првог званичног радног дана канцеларије, грађани активно учествовати и постављати питања и на тај начин постати на један индиректан начин део свих активности републичког парламента, што и јесте суштински циљ овог важног пројекта“, оценио је Милићевић.
 
 Истичући да је отварање канцеларије веом важан корак у повезивању грађана и републичког парламента, директор NDI програма Том Кели је рекао: „Ова канцеларија је средство грађанима којим ће моћи да утичу на процес одлучивања, пре свега на повећање транспарентности система, економски развој, децентрализација и друге сличне теме. Мислима да је ова подршка са свих нивоа власти заиста изузетна, јер то се не дешава у свим локалним самоупрама, већ само у Ваљеву“, истакао је овом приликом Кели.
 
Потписивању протокола и свечаном отварању канцеларије у просторијама МЗ „Андра Савчић“ у Карађорђевој улици бр. 41, присуствовали су поред осталих и посланици СПС-ЈС Скупштине Републике Србије, секретар републичког парламента Вељко Одаловић, шеф посланичког клуба СПС-ЈС Бранко Ружић и многи други. 

Leave a Comment