Отворена Карађорђева улица

Почетак » Отворена Карађорђева улица » Вести » Отворена Карађорђева улица
 
Након двомесечних радова, данас је свечано отворена Карађорђева улица која је у потпуности реконструисана у дужини од 720 метара. Пресецањем врпце, главну градску улицу отворили су градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и директор грађевинског предузећа „Инграпомни“ Теодосије Крстић. Градоначелник Јаковљевић је овом приликом честитао извођачу радова на квалитетном и брзо обављеном послу. „Након четири деценије Ваљево је добило комплетно реконструисану главну улицу која је сада један модерна, препознатљива саобраћајница. Завршили смо један важан посао у рекордном року и сада морамо да чувамо улицу која је светска“, истакао је градоначелник захваливши се суграђанима на стрпљењу док су трајали радови.
 
Поводом отварања реконструисане главне градске улице, данас је у Ваљеву било свечано и весело, како доликује. Град је организовао својеврстан хепенинг уз музику „Стејџ бенда“. Карађорђева улица данас је била место окупљања за младе одбојкаше, фудбалере, бајкере и многе друге који су шетали, возили ролере или једноставно својим присуством увеличали овај значај тренутак. Није изостао ни стари, добри српски обичај да се за овакве прилике испече во на ражњу, што су организовали овдашњи власници локала и станари Карађорђеве, доведу трубачи и направи више него добра атмосфера која је трајала од јутарњих сати до пуштања саобраћаја.
 
Након церемоније свечаног отварања улице, градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић са својим сарадницима одржао је састанак са министром економије и регионалног развоја Небојшом Ћирићем. На састанку је било речи о пројектима који су у плану да се реализују у Ваљеву. 

Leave a Comment