Отворена нова фонтана и реконструисани Градски трг

Почетак » Отворена нова фонтана и реконструисани Градски трг » Вести » Отворена нова фонтана и реконструисани Градски трг

 

Фонтана са уређеним стазама, зеленим површинама, цвећем и декоративним шибљем на новом Тргу,  као и након дужег времена уређен и обновљен централни Градски трг, од сада красе најуже градско језгро у Ваљеву стварајући складну амбијенталну целину са реконструсаном Карађорђевом улицом. Пројекат изградње новог Трга код „Лименке“, уређења Градског трга и изградње фонтане, као и реконструкцију неколико локалних путева и улица финансирало је Министарство за инфраструктуру и енергетику средствима у износу од 80 милиона динара, а извођач радова је било грађевинско предузеће „Инграп-Омни“.
 
Фонтану је свечано пустио у рад симболичним бацањем новчића министар за инфраструктуру и енергетику Милутин Мркоњић који је у протеклом периоду из средстава републичког буџета одобрио реализацију значајних инфраструктурних пројеката у Ваљеву у укупном износу од око 300 милиона динара.
 
„Од министра Мркоњића добили смо сагласност да ће министарство за инфраструктуру и енергетику у овој години издвојити 65 милиона динара које ће Град искористити за наставак реконструкције Карађорђеве улице и још неколико улица и путева. На основу свог досадашњег дугогодишњег залагања и уз све до сада реализоване пројекте, министар Мркоњић је још једном потврдио да је осведочени пројатељ Ваљева“, рекао је овом приликом заменик градоначелника Станко Терзић.
 
„Захваљујући Влади Србије и пре свега министарству инфраструктуре и енергетике, градској Дирекцији, извођачу радова, сада у Ваљеву имамо једну лепу целину коју употпуњује нови Трг са фонтаном и обновљен централни Трг. Планирамо и да партерно уредимо цео овај простор као и двориште иза „Лименке“ и на тај начин створимо квалитетнији амбијент за бољи живот наших суграђана“, истакао је градоначелник Зоран Јаковљевић на данашњој свечаности.
 
„Све пројекте смо реализовали пре свега захваљујући Влади Србије, а ова фонтана је резултат једног озбиљног рада и не само то, све што смо до сада урадили, нема сумње да Ваљево то и заслужује. Уз то имамо и још  једну лепу вест за Ваљево, везану за руски кредит и железницу, 20. априла у 14.00 часова, отварамо још једну деоницу  на Коридору 11 где је Ваљево централни Град-од Љига до Прељине дужине 40 километара и то је оно што је за Ваљево врло значајно, бићете у центру значајних објеката уз Коридор 11 ту мислим и на пругу Ваљево-Лозница“, рекао је овом приликом министар Мркоњић.
 
Иначе, на Коридору 11 се тренутко граде мостови и петља у селу Непричава код Лајковца, а будући ауто-пут ће повезати Београд са Јужним Јадраном и биће најкраћа веза Србије са Црном Гором и Италијом, односно веза између Црне Горе са Србијом до Румуније. Овом приликом генерални директор ЈП „Железнице Србије“ Милован Марковић нагласио је да ће радови на изградњи пруге Ваљево-Лозница бити настављени крајем ове или почетком следеће године.“То ће зависити од конституисања новог парламента Србије, након избора који су расписани за 6. мај. Нови сазив би требало да ратификује потписане споразуме министарстава и железница две земље“, рекао је Марковић овом приликом у Ваљеву.
 
Свечаности у Ваљеву и поред кише која је падала присуствовао је велики број наших суграђана, представника јавних предузећа, установа, а због лошег времена отказани су сви планирани програми у Карађорђевој улици и на Градском тргу. 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment