Отворена „Петролова“ бензинска станица

Почетак » Отворена „Петролова“ бензинска станица » Вести » Отворена „Петролова“ бензинска станица
Прва бензинска станица у Србији нафтне компаније „Петрол“, отворена је јуче у Ваљеву, означивши почетак континуираног инвестиционог циклуса у малопродајној мрежи ове компаније, која се бави дистрибуцијом и продајом нафте.
 
Новоотворена „Петролова“ бензинска станица на самом уласку у Ваљево, у Улици владике Николаја бб, возачима нуди све што им је потребно за сигурну и угодну вожњу.
„Поред најквалитетнијег увозног европског Петроловог евродизела 5 и течног нафтног гаса, у стандардној понуди је и европремијум бензин БМБ-95 и дизел Д-2, који ће се точити на два острва са 4 мултиплекс аутомата за горива и два за ТНГ. Као савремени објекат урађен по највишим стандардима, саставни део „Петролове“ пумпе су и трговина и кафић, површине 160 м2 са широким избором најразличитијих производа и свежих пецива. У склопу објекта и редовних услуга возачима је на располагању и ауто перионица са усисивачем и компресором за пумпање гума“, наведено је у саопштењу компаније „Петрол“.
 
„ Веома сам захвалан групи „Петрол“ што је своју прву гринфилд инвестицију вредну више милона евра реализовала баш у Ваљеву. На тај начин показала је спремност да своје планове дугорочно веже за наш град и њене грађане јер ће у овом новоотвореном објекту, посао добити управо наши суграђани“,  рекао је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић.
Аљоша Вишнар, директор компаније „Петрол“, изјавио је да желе да „Петрол“ буде конкуренција најјачим и најбољим играчима који су од раније присутни у Србији и да им је циљ брзо и контролисано ширење малопродајних објеката.
 
„Од услова у локалној средини, као и од цена, зависи и колико ћемо реално моћи то брзо да спроведемо. Повољни услови инвестирања, олакшана административна процедура добијања дозвола и пријатељски и партнерски однос града Ваљева, довела је до тога да компанија „Петрол“ прву своју гринфилд инвестицију реализујемо у Ваљеву“,  изјавио је директор компаније „Петрол“ Аљоша Вишнар.
 
Овом приликом Вишнар је уручио чек на 110.000 динара ваљевском Дневном боравку за децу и омладину са сметњама у развоју.
 
Група „Петрол“ планира да до 2014. године инвестира око 400 милиона евра, од чега ће половину те суме уложити на тржишта изван Словеније. Као једном од стратешких најважнијих тржишта Југоисточне Европе, група „Петрол“ ће у Србију инвестирати већи део новца за отварање 60 бензинских станица. Прво ће се отварати бензинске станице у градовима, потом на регионалним путевима и на крају бензинске станице поред аутопута.

Leave a Comment