Отворена Поштанска пословница у Петници

Почетак » Отворена Поштанска пословница у Петници » Актуелно » Отворена Поштанска пословница у Петници
petnica_naslovnapetnica8petnica9petnica10petnica11petnica12petnica_naslovnapetnica1petnica2petnica3petnica4petnica5petnica6petnica7

У Петници крај Ваљева, у реновираном објекту  у оквиру друштвено одговорне акције „52 поште за 52 недеље“,  данас је отворена поштанска пословница, 27 по реду од почетка године, која ће за око 3000 мештана Петнице олакшати свакодневицу уз уштеду времена, јер више неће морати да путују до Поште у Ваљеву.

Град Ваљево је уложио 4,8 милиона динара у комплетну реконструкцију објекта у Петници под чијим ће кровом бити пошта, амбуланта и месна канцеларија, док су радници Поште Србије привели намени уступљени пословни простор, опремили га стандардизованим поштанским средствима и информатички повезали у јединствену апликацију Пост-тис, тако да ће све услуге бити једноставне, брзе и сигурне, а доступне радним радима од 9.00 до 14.00 часова.

Поштанску пословницу обогаћену интернет кутком, као посебним даром Поште Србије, мештанима, привредницима, бројним туристима, научним радницима и младим талентима који долазе у Истраживачку станицу „Петница“,  свечано је предао на употребу Милан Кркобабић, директор Јавног предузећа „Пошта Србије“.

Он је истакао овом приликом да је Град Ваљево уложио значајна средства да реконструише објекат у Петници. „То су важни кораци који обећавају да ново руководство Града иде у добром правцу. Ми, као велико јавно предузеће помоћићемо  Ваљеву, али и другим локалним самоуправама у Србији. Кључна смерница Владе Републике Србије и економске политике  је отварање нових радних места, али не мање битно је и да се сачувају постојећа. Пошта Србије има 15 000 запослених, који имају редовне и сигурне зараде и обезбеђен посао. Сачуваћемо радна места само новим пословима и старим које ћемо радити на нови начин. Ширимо пословну мрежу и идемо у сусрет грађанима Србије. Омогућићемо грађанима Србије квалитетне услуге, а тамо одакле одлазе пословне банке, ми ћемо бити присутни. За годину дана смо отворили 500 мењачница широм Србије, а врата отварамо електронској трговини и имамо намеру да будемо лидер у Југоисточној Европи“, рекао је Милан Кркобабић, директор Јавног предузећа „Пошта Србије“.

Отварању Поштанске пословнице у Петници присуствовао је и народни посланик у Скупштини Србије др Михаило Јокић. Он је овом приликом нагласио да ће као народни посланик учинити све да се у објекту у Петници ускоро отвори и амбуланта, како би овдашњи мештани имали квалитетну примарну здравствену заштиту. „Сачекаћемо да се формира нова Влада Републике Србије, сачекаћемо новог министра, а након тога ћемо у најбржем могућем року отворити амбуланту, а Дом здравља и болница ће помоћи да потребни здравствени радници буду на располагању мештанима. На тај начин ће целокупна примарна здравствена заштита наших суграђана у овом делу Града, бити на знатно вишем нивоу“, рекао је народни посланик др Михаило Јокић.

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић нагласио је овом приликом да је отварањем поштанске пословнице и ускоро амбуланте, употпуњен важан комплекс у Петници где се налази Истраживачка станица „Петница“, као и спортско-рекреативни центар са базенима. „Овде се налази и значајан локалитет Петничка пећина, али и црква. Настојаћемо да и у осталим местима као што је Причевић отворимо пошту и да на тај начин поштанске услуге буду што доступније нашим суграђанима. Овде ће бити и амбуланта и учинићемо све да примарна здравствена заштита буде доступна свим грађанима, а посебно на сеоском подручју“, рекао је градоначелник др Слободан Гвозденовић.

Нова поштанска пословница користиће и правним лицима и привредницима. Тако су и први корисници били потписници уговора у склопу промотивне акције „Пост-експрес за 99 динара“, која је због великог интересовања продужена до краја септембра до када су на снази и повољности за услугу Бизнис пакет. Овом приликом у Ваљеву, потписани су уговори са Установом за физичку културу „Валис“ и Истраживачком станицом „Петница“, са којом је договорено издавање персонализоване поштанске марке поводом 35 година ове установе.