Отворена спортска хала „Студент“

Почетак » Отворена спортска хала „Студент“ » Вести » Отворена спортска хала „Студент“
Град Ваљево је добио један репрезентативан спортски објекат, халу „Студент“ која испуњава све стандарде за одржавање одбојкашких и кошаркашких утакмица и  коју ће користити бројни клубови. Изградњу  Спортске дворане „Студент“ финансирала је Дирекција за изградњу и развој Колубарског округа и Град Ваљево. Инвестиција је вредна 40 милиона динара, а дворана  има 180 места и површине је 1000 метара квадратних.  На овај начин, Град наставља да улаже у афирмацију спорта и здравих стилова живота, пре свега стварајући боље услове да се наши најмлађи суграђани у што већем броју баве спортом.
 
Свечаном отварању хале „Студент“ присуствовали су бројни представници спортских клубова из Ваљева, као и представници јавних предузећа и установа. Халу је свечано прогласио отвореном Ненад Боровчанин, државни секретар Министарства омладине и спорта.
„Ово је град који је дао многе знамените личности у историји српског народа. Ваљево је дало и многа спортска значајна имена. Надам се да ће у овој хали усправо стасати нека нова спортска велика имена, јер Ваљево то заслужује. Надам се да ће и следеће велико отварање неког спортског објекта бити отварање велике Хале спортова у којој ће моћи да се одигравају велике утакмице од значаја не само за Ваљево, већ и за нашу земљу“, истакао је овом приликом Боровчанин у Ваљеву.

Након свечаног отварања, у хали „Студент“ одржан је одбојкашки турнир на коме су учествовали клубови: шабачки „Заслон“, „Јединство“ из Малог Зворника и ваљевски „ВА 014“.   

 

Leave a Comment