Oтворене 32. Тешњарске вечери

Почетак » Oтворене 32. Тешњарске вечери » Актуелно » Oтворене 32. Тешњарске вечери

Традиционална манифестација Тешњарске вечери по тридесет други пут званично је отворена у суботу на платоу испред Центра за културу Ваљево пред око неколико хиљада Ваљеваца и њихових гостију.

У име домаћина Тешњарских вечери, у име града Ваљева члан Градског већа задужен за културу Дејан Богојевић је поздравио све посетиоце ове манифестације.

„Драги суграђани, драги гости добро дошли на отварање 32. Тешњарских вечери, традиционалног градског летњег фестивала. Ове године Тешњарске вечери трају од 3. до 11. августа и желимо вам да уживате у програмима овог традиционалног летњег фестивала.Част ми је и задовољство да вас поздравим у име града Ваљева, у име градоначелника др Слободана Гвозденовића и наравно у своје лично име. Ове године као што већ знате Тешњарске вечери трају од 3. до 11. августа. Желим да уживате у програмима свих ових фестивалских дана које смо за вас припремили. Ради се о заиста богатом и разноврсном програму за све узрасте и свачији укус, а то је тако јер је ово фестивал свих нас“, рекао је Дејан Богојевић.

Фестивал „Тешњарске вечери“ је отворио др Душан Ружичић, најмлађи доктор медицинских наука у Ваљевској болници, кардиолог, који се определио да живи и ради у граду на Колубари.

„Поштовани суграђани, велика ми је част и задовољство да могу да отворим овако једну величанствену манифестацију, која је симбол нашег града. Истовремено желео бих да се захвалим вама и организаторима Тешњарских вечери што су ми пружили овакво поштовање. Надам се да ћете уживати у овом разноврсном програму бар онолико колико ћу и ја у њему уживати, а с обзиром на то да сви жељно исчекујемо први концерт који је на реду, а у нади да ћемо се што мање виђати на мом радном месту, а што више на оваквим манифестацијама, желим вам пријатан провод“ поручио је присутнима др Ружичић.

Посетиоци Тешњарских вечери биће у прилици да присуствују бројним програмима. Сваке вечери од 3. до 11. августа на четири локације у граду биће приказано пет до шест различитих програма са концертима потпуно различитих врста музике, преко позоришних представа, разних пратећих програма и других садржаја.

Концерт „Амадеус бенд“ је озваничио почетак овогодишњих ваљевских „Тешњарских вечери“.