Отворено „Нивеа“ дечје игралиште у Ваљеву

Почетак » Отворено „Нивеа“ дечје игралиште у Ваљеву » Вести » Отворено „Нивеа“ дечје игралиште у Ваљеву
 
Данас је на платоу испред Центра за културу и зграде Фонда ПИО свечано отворено „Нивеа“ дечје игралиште.
 
Кроз кампању за уређивање паркова и игралишта у градовима широм Србије „Деци и родитељима на дар“, Ваљево је осми град у Србији који је добио ново „Нивеа“ дечје игралиште. До данас су отворена игралишта у Крагујевцу, Суботици, Ужицу, лесковцу, Нишу, Шапцу и Зрењанину.
 
На свечаности су били представници компаније „Нивеа“, која је донирала игралиште граду Ваљеву и представници града Ваљева.
 
Кампања за сређивање дечјих игралишта широм наше земље, која је започела на друштвеним мрежама крајем прошле године, наставила се и ове године на радост великог броја малишана. Након што је успешно скренута пажња јавности на овај битан проблем за наше друштво, „Нивеа“ је прошле године започела ову кампању, са жељом да помогне у опремању запуштених игралишта уз повећање грађанског активизма и анимирање надлежних органа.
 
Ово игралиште, као и сва наредна која ће „Нивеа“ заједно са грађанима отворити, испуњавају највише српске и европске стандарде о безбедности дечјих игралишта.
 
Градоначелник Станко Терзић подсетио је на данашњем отварању да је ово друго по реду игралиште у кратком временском року, након што је пре непуних петнаестак дана у парку Пећина изграђено још једно игралиште.
 
„Увек ми је било задовољство када могу да присуствујем отварању оваквих објеката. Јер када утичете да се на неки начин побољша живот грађана, то заиста јесте посебно задовољство, а посебно ако се ради о објектима за децу. Ово игралиште урађено је захваљујући помоћи компаније „Нивеа“. Они су расписали тендер, а ми смо конкурисали доказујући да испуњавамо све услове. „Нивеа“ је у овај објекат уложила 26 000 евра, а наша је обавеза била да изведемо припремне радове за постављање игралишта“, рекао је Терзић.
 
Даље је нагласио да игралишта у Ваљеву треба сачувати од уништавања, као и да ће град са своје стране ангажовати све своје службе и комуналну инспекцију и полицију, али и да сви заједнички морамо чувати овако лепе и корисне објекте. Апеловао је на суграђане да сви заједно учинимо напор како би сачували овакве објекте.
 
„Још у септембру прошле године започета је акција сређивања дечијих игралишта широм Србије. На жалост, дечијих игралишта у Србији је веома мало и она која постоје су у лошем стању, или су у потпуности застарела. То најчешће нису безбедна места за одрастање и игру деце. Наш циљ је да стварањем оваквих простора омогућимо породицама да заједно проведу квалитетно време. Ово је осмо игралиште у Србији. Захваљујем се градским властима на подршци, али и грађанима Ваљева који су преко апликације на Фејсбук старници „Где нам расту деца“ гласали и позивали нас да овакво игралиште урадимо баш у Ваљеву“, поручила је Данијела Гвоздeнић, директор маркетинг „Нивеа“ компаније у Србији.
 
„Нивеа“ ће и убудуће фокус своје будуће друштвене активности и о дговорности базирати и усмеравати на породице.
 
Вредности на којима се „Нивеа“ базира – блискост, поверење и одговорност су управо оне вредности које оснажују породице. Градећи и опремајући безбедна места и окружења, „Нивеа“ пружа могућности деци и породицама да проведу квалитетно заједничко време. Акција сређивања игралишта у свим деловима Србије, биће настављена и у наредном периоду. На овај начин, „Нивеа“ ће наставити да пружа свој допринос у стварању бољих услова за одрастање најмлађих становника наше земље, уз константну интеракцију са градјанима и сарадњу са представницима локалних власти.
 
У знак захвалности за овај вредан поклон деци града Ваљева, након свечаног отварања дечјег игралишта представнике компаније у градској кући примио је градоначелник Ваљева Станко Терзић.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leave a Comment