Пакетићи за наше најмлађе суграђане

Почетак » Пакетићи за наше најмлађе суграђане » Вести » Пакетићи за наше најмлађе суграђане
Помоћник градоначелника Радоица Рстић уприличио је пријем у Градској кући и доделу новогодишњих пакетића за 200 малишана из социјално и материјално угрожених породица, хранитељских и породица палих бораца. Пакетићи за децу из ове осетљиве категорије становништва обезбеђени су средствима буџета града као и уз помоћ  донатора компаније „Swisslion“ Таково. За наше најмлађе суграђане била је ово прилика не само да се друже, добију пакетић, већ и да се сретну са Деда Мразом, рецитују песмице и шаљиве приче.
 
Након доделе пакетића у Градској кући, помоћник градоначелника Рстић  посетио је Дечје одељење Регионалне болнице Ваљево и уручио пакетиће малишанима који су хоспитализовани.
 
Иначе, Град Ваљево је у години која је на измаку определио значајна средства за помоћ социјално и материјално угроженим породицама. На тај начин, 225 породица обезбедило је огрев за зиму, набављени су додатни конзервирани оброци за кориснике Народне кухиње чији је рад у предстојећа два месеца организован тако да она буде доступна корисницима и током викенда за разлику од предходног периода. У 2013. години за област социјалне заштите из градског буџета предвиђена су средства у укупном износу од 107 милиона динара, што је за 15 милиона више него у 2012.години. 

Leave a Comment