Пакетићи за сиромашну децу

Почетак » Пакетићи за сиромашну децу » Вести » Пакетићи за сиромашну децу
Градска управа у Ваљеву поклонила је сиромашној деци новогодишње пакетиће, које је поделио градоначелник Зоран Јаковљевић. Пакетиће је добило 77 деце из социјално угрожених породица, које су на евиденцији Центра за социјални рад „Колубара“.
 
„Тешка су времена и трудимо се да помогнемо породицама у нашем граду које имају најнижа примања. Град Ваљево из године у годину повећава ниво давања за социјалну заштиту становништва “, рекао је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић.
 
„Корисника материјалног обезбеђења Центра за социјални рад „Колубара“ први пут се неко сетио и ево данас присуствујемо подели новогодишњих пакетића за Нову Годину. Да не буде забуне, до сада су поклоне добијала или деца са посебним потребама, или деца без родитељског старања, али не и ова категорија најмлађих. Деца до 10 година која живе у граду и чије су породице корисници материјалног обезбеђења код Центра данас су добили ове пакетиће. Ја се захваљујем градоначелнику и Градској управи што су на овај начин деци улепшали новогодишње празнике“, рекла је Зорка Јеремић, директорка Центра за социјални рад „Колубара“.
 
Из градског буџета у 2010. издвојено је милион динара за сиромашну децу, у 2009. за Локални план акције за децу (ЛПА) издвојено је два милиона динара. У 2008. години из буџета за посебну бригу о деци потрошено милион динара.
 
Локални план акције за децу у Ваљеву помогли су UNICEF, Канадска агенција за међународни развој (CIDA) и Норвешка организација Save the children.
 

Leave a Comment