Партнерство општина за развој Дивчибара

Почетак » Партнерство општина за развој Дивчибара » Вести » Партнерство општина за развој Дивчибара
Град Ваљево, као водећи партнер са општинама Косјерић, Пожега и Туристичком организацијом Рибница из Мионице, реализује пројекат „Студија изводљивости за нови туристички производ Дивчибара“.  Пројекат се спроводи  у оквиру фонда бепосвратне помоћи, који је део Регионалног друштвено-економско програма развоја 2 (РДЕПР 2), а који финансира Европска унија.  
 
У Ваљеву је јуче, тим поводом, одржана четврта по реду радионица, на којој су учествовали представници градских институција и појединци који су на било који начин укључени у живот и развој Дивчибара. Радионица је реализована у организацији Националне туристичке развојне корпорације Србије и Одсека за локални економски развој Ваљева.
 
Након три радионице одржане у партнерским општинама, током ваљевске радионице су заинтересовани, пре свега урбанисти, изнели стручна запажања и процене шта је разлог стагнације Дивчибара и који су главни комунални и урбанистички проблеми. На састанку су се чули и предлози како решити ове проблеме и вратити Дивчибаре на мапу значајних туристичких дестинација.
 
Сврха израде Студије изводљивости за нови туристички производ Дивчибара је да повеже атракције и производе и тржишту представи Дивчибаре, не само као туристичку дестинацију, већ и као нову, атрактивну локацију погодну за инвестирање. Циљ је да се привуку домаћи и страни инвеститори да уложе своја средства у развојне потенцијале туристичке привреде регије Дивчибара.
 
Детаљније о пројекту на сајту www.divcibareinvest.rs
 
 

Leave a Comment