Партнерство у пројекту Exchange 3

Почетак » Партнерство у пројекту Exchange 3 » Вести » Партнерство у пројекту Exchange 3
„Очекујемо да је пројекат „Унапређење заштите животне средине кроз ефикасније управљање чврстим отпадом“, који општина Беочин имплементира у партнерству са градом Ваљево, само почетак једне добре сарадње убудуће и на другим пољима између наше две локалне самоуправе“, оценио је Александар Ранковић, члан Градског већа на данашњој конференцији за новинаре на којој су презентовани резултати досадашњих фаза реализације овог пројекта који спроводи Европска унија у оквиру програма Exchange 3. „Такође очекујемо да добра искуства која су постигла позитивне резултате у пракси у области управљања комуналним отпадом у општини Беочин, кроз ову нашу сарадњу, применимо и у Ваљеву“, рекао је Ранковић.
 
Током прве студијске посете Ваљеву  пројектни тим на челу са помоћником председника општине Беочин Николом Вукшићем, директором ЈКП „Беочин“ и менаџерком пројекта, оценио је да су искуства града Ваљева у реализацији сличног пројекта у периоду од 2005. до 2006. године у програму Exchange 1, који је такође финансирала Европска унија, драгоцена и од великог значаја за успешну имплементацију пројекта.
 
За Ваљево и Беочин, побољшање квалитета комуналних услуга у обе локалне самоуправе основни је циљ сарадње која се одвија у оба смера. Осим едукације становништва и запослених, пројекат подразумева и набавку опреме-контејнере и балир пресу, а у исто време биће покренута и интензивна медијска кампања. Партнер општини Беочин у реализацији овог пројекта осим града Ваљева је и НВО Центар за равномерни региоанлни развој из Београда. 

Leave a Comment