Пешадијска гађања у мају

Почетак » Пешадијска гађања у мају » Вести » Пешадијска гађања у мају

Јединице Војске Србије ће  у мају изводити пешадијска гађања на полигону – стрелишта „Седлари“; у зони лево: седло Брдо ( кота 352 метра ) – М. Бобије и десно: брдо Руика ( кота 354 метра) – брдо Бобија ( кота 454 метара).

Потребно је да се један час пре почетка гађања у наведене дане евакуише становништво и стока из наведеног опасног подручја и забрани кретање до један час по завршетку гађања.

Гађање се изводи 19 дана у мају, у времену од седам до 23 сата 4, 5, 9, 10, 11, 12, 13, 16, 17, 18, 19, 20, 23, 24, 25, 26, 27, 30, и 31. маја.

У време извођења гађања забрањује се кретање, задржавање и боравак људи, стоке, моторних возила и сточних запрега, на деоници пута: Мале Бобије – Бобије -кота 430 ( раскрсница путева: Лелић-Стрмна Гора-Седлари).

За лица и стоку која се нађу у наведеном времену у опасном подручју неће се давати одштета.

Границе опасног подручја биће обележене великим црвеним барјацима, а на прилазним путевима биће постављени стражари чије се команде морају безусловно поштовати. Обезбеђење неће дозвољавати саобраћај на наведеној деоници пута. Почетак и завршетак гађања означаваће се сиреном  и то са три дуга звучна сигнала. Завршетак гађања означиће се скидањем црвених барјака и повлачењем стражара.

Упозорава се стновништво да је најстроже забрањено свако прикупљање и дирање нераспрснутих зрна и њихових делова, јер је то опасно по живот. При наиласку на таква зрна свако лице је дужно да о томе одмах обавести најближе органе полиције или најближу команду Војске Србије.