Петница добија амбуланту и пошту

Почетак » Петница добија амбуланту и пошту » Вести » Петница добија амбуланту и пошту
Ambulanta u Petnici1Ambulanta u Petnici2Ambulanta u Petnici3Ambulanta u Petnici4Ljuba Vestic Dom zdravljaAmbulanta u Petnici5

Објекат Месне заједнице Петница је потпуно реконструисан и прилагођен за потребе амбуланте и поште, који ће радити у делу зграде месне заједнице.

„Ово је велико насеље, које се налази близу града, али има потребе за амбулантом и поштом. Радови су вредности 4,8 милиона динара, а извођач „Техноплан“ је све урадио у року и веома квалитетно. При крају су радови у парку на Петом пуку и вештачка стена на Пећини. С обзиром на то да ја од јуче више нисам директор градске Дирекције, веома сам задовољан што смо успели да завршимо све битне радове које смо започели и да заокружимо једну целину, коју смо зацртаним планом и реализовали“, рекао је Драган Јеремић, досадашњи директор градске Дирекције, који је од јуче одборник Скупштине града Ваљева.

Он се захвалио својим најближим сарадницима у Дирекцији и истакао да је чињеница да је у протекле четири године урађено 56 км путева и 25 км улица, са много капиталних објеката, попут балона у Петници, неколико амбуланти у селима, дома у Таору, осам мостова, доказ да се у протеклом периоду добро радило.

„Поносан сам са свим оним што смо урадили и напредовали смо у свим сегментима. У СРЦ Петница смо заокружили систем, адаптацијом простора испод трибина. Решили смо низ отворених терена на Студенту, дечја игралишта, паркове. Пећина сада изгледа сасвим другачије. Завршавамо вештачку стену, треба да се стави тартан подлога на одбјкашки и кошаркашки терен на Пећини, да се уреде стазе. При крају је уређење парка на Петом пуку. Терен на Попарама чека ребаланс буџета и новац постоји за то, само је потребно да се новац пребаци на позиције за те радове. Сада смо купили земљиште и направили смо договор са власницима и радови ће бити завршени“, рекао је Јеремић. Он је истакао и радове који су решили део саобраћајних проблема у граду, попут пробијања Улице Мирка Обрадовића и Синђелићеве. Проширена је Узун Миркова улица.

„Неколико кружних токова нисмо успели да урадимо, али ћу у наредном периоду инсистирати на томе. Остаје жал што нисмо завршили Халу споротова, јер је то нешто што је потребно нашем граду. Посебно ми је жао што нисам успео да урадим пешачку стазу уз реку Градац и две бициклистичке стазе до Петнице и бране Стубо-Ровни. Морамо у наредном периоду урадити и малу спортску халу за мали фудбал и рукомет“, истакао је Драган Јеремић послове које у мандату директора није завршио.

Данас су почели радови на реконструкцији једног километра улазне траке из правца Београда на Дуплим тракама, у близини фабрике „Крушик“, чиме ће бити завршена реконструција ове важне саобраћајнице, чији је један правац у надлежности града Ваљева, рекао је Драган Јеремић.

Кључеви амбуланте у Петници данас су предати надлежнима у Дому здравља Ваљево. Љубо Весић, помоћник директора за немедицинске послове у Дому здравља Ваљево каже да ће амбуланта полчети да ради у току месеца.

„Број дана рада лекара у ординацији ће зависити од броја картона пацијената у овом месту. Очекујемо помоћ Града у опремању овог простора“, истакао је Љубо Весић.