Петогодишњица Ватерполо клуба Ваљево

Почетак » Петогодишњица Ватерполо клуба Ваљево » Актуелно » Петогодишњица Ватерполо клуба Ваљево
_dsc0055_dsc0056_dsc0058_dsc0059_dsc0063_dsc0068_dsc0070_dsc0071_dsc0079_dsc0082_dsc0096_dsc0098_dsc0105_dsc0117_dsc0134_dsc0175_dsc0176_dsc0187_dsc0210_dsc0211_dsc0217_dsc0218_dsc0226_dsc0227_dsc0268_dsc0278_dsc0312naslovnavaterpolo1

Ваљевски прволигаш Ватерполо клуб Ваљево обележио је пет година од настанка. Тим поводом, за високе званице, Милорада Кривокапића, председника Ватерполо савеза Србије, Живка Цветићанина, председника Скупштине ВСС, Игора Милановића, светског ватерполо аса и спортског директора ВК  Ваљево, Дарка Удовичића, директора предузећа „ЕП ватерполо 2016, Радована Дурутовића, председника ВК  Војводина, Петра Ђукића, председника ВС Београд, Миодрага Перишића, председника Заједнице лигаша ВС и многе друге представнике ватерполо клубова Србије, спортске раднике, представнике научних и институција из културе, градоначелник града Ваљева др Слободан Гвозденовић приредио је пријем у Градској кући.

Ваљевски ватерполо клуб је остварио велики успех и такмичи се у највишем рангу Републике Србије, оценио је градоначелник Гвозденовић овом приликом и додао:“ Велико је задовољство присуствовати скупу где имамо овако велика спортска имена, а ватерполо је спорт који зна само за успехе. У протеклим деценијама можемо са поносом рећи да је ватерполо један од наших најуспешнијих спортова. Желимо да у Ваљеву развијемо ватерполо и да, као Град помогнемо Ватерполо клубу Ваљево  јер препознајемо значај ранга такмичења у коме се наш клуб налази“, рекао је градоначелник.

Град Ваљево је град спорта, а Ватерполо клуб Ваљево, пласирањем и такмичењем  у Првој А лиги, припада елитним спортовима, оценио је председник ВК  Ваљево  др Зоран Јокић на конференцији за новинаре уприличеној у Градској кући поводом обележавања петогодишњице постојања клуба. „Уз Металац и Ваљевски шах клуб, у тако добром рангу високог спорта место је пронашао и Ватерполо клуб  Ваљево. Здравље, образовање, спорт и морал, то су стубови на којима почива ВК  Ваљево. Желимо да Петницу промовишемо као центар науке, образовања и спорта у жељи да формирамо Регионални ватерполо центар“, рекао је др Јокић.

Председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић оценио је овом приликом да је од изузетног значаја што ваљевски Ватерполо клуб након само пет година постојања игра Прву А лигу.“Ми у Ватерполо савезу Србије знамо ко води клуб и ти људи су заслужни за одличне спортске резултате. Надамо се да ће наставити овим начином рада и да ће у будућности представљати Србију и у Регионалној лиги. Уз помоћ градоначелника и града Ваљева, мислим да ће Ваљево постати наш нови ватерполо центар“, истакао је овом приликом Кривокапић.

О запаженим резултатима и плановима Ватерполо клуба Ваљево говорили су на конференцији за новинаре Игор Милановић, спортски директор ВК Ваљево и  Сретен Ђорђевић, потпредседник ВК Ваљево.

Након пријем и конференције у Градској кући, приређен је дефиле са преко 130 чланова ВК Ваљево на базену у Спортско рекреативном центру Петница када су представљене све селекције клуба, од најмлађих до сениора.

Церемонија обележавања петогодишњице постојања ваљевског прволигаша, завршена је још једним успехом и убедљивом победом. У првенственој утакмици Прве А лиге Србије, која је играна на базену у СРЦ Петница, ВК Ваљево је резултатом 13:7 савладао ВК Дунав из Новог Сада.