Phobos победник Мини Гитаријаде у Ваљеву

Почетак » Phobos победник Мини Гитаријаде у Ваљеву » Актуелно » Phobos победник Мини Гитаријаде у Ваљеву
_DSC0023_DSC0117_DSC0108_DSC0073_DSC0079_DSC0050_DSC0056_DSC0030

Након Новог Пазара, Краљева и  Врања, синоћ је испред Центра за културу и у Ваљеву одржана Мини Гитаријада. Програм је отворио прошлогодишњи победник Гитаријаде у Зајечару, бенд Хаџи продане душе,  који ће наступити и на овогодишњој Гитаријади као предгрупа чувеном британском бенду The Cult.

У такмичарском делу су учествовали демо бендови  Switch, Phobos, Bad Head из Београда и бенд Solo из Лознице. Жири у саставу Драгош Момчиловић, Бранко Петровић и Дејан Цукић, који је са Спорим ритам бендом наступио у ревијалном делу програма,  је одлучио да је најбољи бенд Мини Гитаријаде  у Ваљеву Phobos из Београда. Цукић ове године слави јубилеј, тридесет година соло каријере, који ће обележити турнејом с новим песмама и понеком обрадом.

Саша Јовић се испред организатора захвалио локалној самоуправи и Центру за културу Ваљево и додао се за овогодишњу Гитаријаду у Зајечару чека потврда за наступ Billy Idola.

Наредна  Мини Гитаријада је  15. јуна у Новом Саду.  Ове године наступи ће се одржати у петнаест градова у Србији и пет градова у региону.

Право учешћа у овом такмичењу имају бендови који немају објављено комерцијално издање и који певају на матерњем језику. Oд ваљевских бендова ове године ће учествовати Y.O.X.  који ће наступити  17.  јуна у Чачку.

У финалу у Зајечару ће наступити домаћи извођачи Бајага и инструктори, Рибља чорба, Генерација пет и други, док ће од страних бендова, поред пометутог The Cult-a,  наступити и легендарни шкотски бенд Nazareth.