Победник финала Сеоских олимпијских игара је град Ваљево

Почетак » Победник финала Сеоских олимпијских игара је град Ваљево » Актуелно » Победник финала Сеоских олимпијских игара је град Ваљево
seoskeseoske1seoske2seoske4seoske5selo6selo7selo8selo9selo10selo11selo12selo13selo14

Град Ваљево је победник финала републичке спортске манифестације Сеоске олимпијске игре, која је одржана протеклог викенда у нашем граду и која је окупила преко 1200 такмичара из 22 града и општине Републике Србије.

У име Организационог одбора, свим учесницима, организаторима, Полицијској управи, Хитној служби Дома здравља, волонтерима и медијима, на успешној сарадњи захвалио се на данашњој конференцији за новинаре Милан Гајић, председник Организационог одбора и одборник у Скупштини града. „Као Град, пре свега смо задовољни због постигнутог резултата и освојеног првог места. Ми смо укупни победници, а најбоља међу месним заједницма је била МЗ Букови из Аранђеловца. Надам се да ћемо наредних година задржати прво место и то са новим младим људима који ће нам се придружити. Град Ваљево је овом спортском манифестацијом показао да уме и зна да организује такмичење на високом нивоу. Учесници су били задовољни, били смо добри домаћини, а председник Савеза за рекреативни спорт проф. Гавриловић је оценио да је град Ваљево организовао ову манифестацију онако како доликује и да смо се показали као добри домаћини. То је оличење новог руководства Града које жели да младе подржи на селу. У интересу новог градског руководства, на челу са градоначелником др Слободаном Гвозденовићем, је да млади људи остану на селу и да се баве пољопривредом, а Град ће кроз низ подстицајних мера њима то олакшати. Организацијом оваквих манифесатција обогаћују се садржаји на селу, а окосница развоја Града је, поред привреде, свакако и развој пољопривреде“, рекао је Гајић и истакао да ће град Ваљево убудуће неговати лепу традицију одржавања ове манифестације, јер она пропагира развој рекреативног спорта међу младим људима.

Учесници финала Сеоских олимпијских игара надметали су се у укупно 25 дисциплина, 15 за мушкарце и 10 за жене. На данашњој конференцији за новинаре Раде Марковић, секретар Организационог одбора манифестације говорио је о екипним и појединачним победницима у бројним атрактивним дисциплинама. Милоје Гајић, члан Организационог одбора и координатор екипе Белошевац-Петница оценио је да би ова спортска манифестација требало да буде у календару градских манифестација и убудуће. О организацији манифестације говорио је и Радомир Симић, секратар Спортског савеза Ваљева и члан Организационог одбора. Конференцији за новинаре присуствовали су и освајачи медаља и пехара из шаха, вишебоја, стоног тениса и баскета: Зоран Радовановић, Мила Параментић, Александар Милутиновић, Живојин Јовановић и Илија Јаковљевић, који су медијима пренели своја искуства са овог такмичења.