Почела Дечја недеља

Почетак » Почела Дечја недеља » Актуелно » Почела Дечја недеља

„Подељена срећа, два пута је већа“, назив је овогодишње Дечје недеље која је данас почела широм Србије. У Ваљеву је школа домаћин била ОШ „Здравко Јовановић“ у Поћути. Због епидемиолошке ситуације, свечано отварање је уприличено без публике, у школском дворишту. Ученици ове сеоске школе у којој има 77 ђака од првог до осмог разреда, организовали су приредбу, која је уједно била и добродошлица за ђаке прваке. На крају програма су пуштени балони са жељама, порукама, сновима и маштањима ђака.

Директор школе Владан Васић је рекао да ће овогодишње обележавање Дечје недеље, али и вредног јубилеја- 150 година рада школе, протећи скромно због епидемиолошке ситуације. Поред бројних програма које су припремили ђаци школе, у школском дворишту је освештана чесма, чију изградњу је помогао блаженопочивши еписком ваљевски владика Милутин, који је и сам био ученик ове школе.

Дечја недеља је национална манифестација у оквиру које се држава, цивилне и струковне организације повезују са циљем указивања важности заштите дечијих права. Сваке године реализује се с циљем побољшања положаја детета у Србији.

Дечја недеља – програм