Почела „Дечја недеља“ свечаношћу у школи у Драчићу

Почетак » Почела „Дечја недеља“ свечаношћу у школи у Драчићу » Вести » Почела „Дечја недеља“ свечаношћу у школи у Драчићу
Дечја игра, песма и смех обележили су почетак „Дечје недеље“ која ће до 7. октобра трајати и у Ваљеву. На свечаном отварању, у О.Ш. „Драгољуб Илић “ из Драчића, која је домаћин овогодишње манифестације, присуствовала су деца из сеоских школа ваљевског краја. За своје другаре, основци из Драчића су припремили леп програм са рецитацијама и луткарском представом.
 
Манифестацију у Драчићу је отворио председник Организационог одбора „Дечје недеље“ и члан Градског већа Милош Катић. Он се захвалио школи домаћину на труду и енергији у припреми отварања манифестације и у име града, школи уручио штампач.
 
Прваци из Драчића су потом засадили дрво генерације, што је учињено и у свим осталим школама и обдаништима на територији града Ваљева.
 
Након отварања манифестације, отпочео је спортски дан, назван „Забавна олимпијада“, замишљен као игре без граница за ученике нижих разреда сеоских основних школа у О.Ш. ,,Драгољуб Илић“ Драчић.
 
У свим објектима Предшколске установе „Милица Ножица“ организован је колаж програм ,,Покажи шта знаш“ који су припремили најмлађи суграђани.
 
Корисници услуга Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју и ученици основних школа, у Дечјој библиотеци су присуствовали програму „Машта може свашта“.
 
У Педијатријској служби Дома здравља Ваљево, Дечјем одељењу (Болница, Дечја и школска библиотека Ваљево), у организацији Патронажне службе Дома здравља, Медицинске школе Ваљево и волонтера Црвеног крста Ваљево  отворена је изложба дечјих цртежа.
 
 
 
 

Leave a Comment