Почела исплата стипендија најбољим ученицима и студентима

Почетак » Почела исплата стипендија најбољим ученицима и студентима » Вести » Почела исплата стипендија најбољим ученицима и студентима
Председник Управног одбора Фондације за талентоване ученике и студенте професор мр Бранко Матић саопштио је на данашњој конференцији за новинаре резултате конкурса за стипендије у школској 2009./2010.години. Од 188 пријављених кандидата, стипендије је добило 137 ученика. По 2.500 динара месечно ће добијати пет ученика основних школа и 14 ученика ваљевских средњих школа, док ће 118 студената примати месечно по 4.500 динара.
Новина је што су ове године право на новчана средства Фондације имали и ученици основних школа. Тако су троје стипендиста ученици Основне музичке школе “Живорад Грбић“ из Ваљева коју су стекли на основу резултата на музичким такмичењима трећег или вишег ранга, док је двоје основаца добило стипендије на основу пласмана на републичким такмичењима из математике и физике. По истом основу опредељене су и стипендије за средњошколце, односно пресудан је био њихов пласман на републичким и такмичењима одговарајућег ранга.
Према речима професора Матића, ове године критеријуми су били строжији, али са само једном намером да таленат и резултати деце буду награђени. Он је истакао да је комисија свесна чињенице да издвојена средства нису довољна, али да у данашње време нису ни занемарљива.
Исплата стипендија најбољим ученицима и студентима почела је 10.децембра.
 

Leave a Comment