Почела изградња новог вртића

Почетак » Почела изградња новог вртића » Вести » Почела изградња новог вртића

 

Ваљево ће добити нови вртић у месној заједници „Градац“ код Основне школе „Владика Николај Велимировић“. Нови модеран објекат Предшколске установе „Милица Ножица“, који гради конзорцијум ваљевских грађевинских фирми „Кеј“, „Градинг“, „Комрад“, „Енел“, „Греда“ и „М-К Електро“, биће површине 2000 метара квадратних и моћиће да прими и до 400 малишана. Инвестиција је вредна 196 милиона динара укључујући изградњу објекта, набавку опреме и партерно уређење. Средства су обезбеђена из програма подршке грађевинској индустрији Србије у условима економске кризе, а град Ваљево је из буџета определио око 19 милиона динара. Рок за завршетак радова је 24. октобар.  
 
Радове на градилиштима у Ваљеву обишао је министар животне средине, рударства и просторног планирања Оливер Дулић са сарадницима. Он је овом приликом оценио да ће кроз програм подршке грађевинској индустрији у Ваљеву бити упослена скоро комплетна грађевинска оператива. „На овај начин у прилици смо да решимо неке елементарне проблеме као што су недостатак довољног броја вртића, школа и других јавних установа. Овде ће за неколико месеци између 300 и 400 малишана трчати и играти се у једном изузетно лепом, модерном објекту и у једном од највећих обданишта у Србији. Ми ћемо се потрудити да помогнемо и даље да сви започети пројекти који годинама чекају на реализацију, буду завршени, тако ће бити у Ваљеву, али и у целој Србији“, рекао је министар Дулић обилазећи градилиште новог вртића. Дулић је овом приликом пожелео неимарима да заврше посао на време и у складу са пројектом, а родитељима деце да поделе своју радост због тога што ће један велики проблем као што је недостатак смештајних капацитета у вртићима, бити решен кроз овај пројекат.
 
„Без подршке Владе Републике Србије и ресорног министарства, град Ваљево не би могао сопственим средствима да заврши ову инвестицију.
Зато је било неопходно да се новац определи из фондова, али и из кредитних линија, а ова је једна од најповољнијих. За град Ваљево је из овог програма одобрено око 300 милиона динара за неколико инвестиција“, рекао је градоначелник Зоран Јаковљевић овом приликом. „Највећи бенефит за град је то што ће у овом објекту бити смештено скоро 400 малишана и што ћемо на тај начин решити велики вишедеценијски проблем не само у овој месној заједници, већ у целом граду“, оценио је градоначелник Јаковљевић и додао да Град има изванредну сарадњу са министарством животне средине, рударства и просторног планирања што се огледа кроз подршку бројним еколошким и другим пројектима.
 
Овом приликом министар Дулић обишао је и градилиште новог објекта Основне школе „Милован Глишић“ у Брђанима и Ваљевску болницу где су у току радови на доградњи и реконструкцији Ургентног одељења, који се такође финансирају из програма подршке  грађевинској индустрији Србије. Директор Здравственог центра прим.др Илија Трипковић упознао је министра и са могућношћу коришћења термалних извора воде који се налазе у кругу болнице. 

Leave a Comment