Почела изградња Трансфер станице

Почетак » Почела изградња Трансфер станице » Вести » Почела изградња Трансфер станице
Почетком седмице започела је изградња Трансфер станице у Ваљеву, поред Рециклажног дворишта, иза Индустријске зоне “Стефил“. Средствима Еко фонда Србије, донацијом Чешке развојне агенције и новцем из градске касе до краја године требало би да буде завршена велика инвестиција, којом би привремена депонија у граду била затворена, речено је у данашњем обраћању новинарима.
 
“Ово место ће бити прави центар збрињавања отпада нашег града и као што смо обећали у наредних пар месеци ово ће бити у функцији, а онда ће наша градска депонија да служи само за одлагање неког отпада за који ћемо видети да ли ћемо га касније трансфериссати у Каленић, јер су најаве да ће у октобру тамо почети радови“, рекао је градоначелник Зоран Јаковљевић.
 
Рециклажно двориште и Трансфер станица биће место где ће грађани моћи да одложе све врсте отпада. Град Ваљево ће бити први град у Србији који ће системски решити збрињавање отпада рекао је између осталог директор “Видрака“ Слободан Павловић.
 
Суштина је да грађани науче како се правилно одваја отпад, рециклира и да све оно што може да се искористи се искористи, а не да се баци.

Leave a Comment