Почела нова грађевинска сезона

Почетак » Почела нова грађевинска сезона » Вести » Почела нова грађевинска сезона
Грађевинска сезона на изградњи градске инфраструктуре је почела пре седам дана. Јуче је асфалтиран крак улице Остоје Стојановића, у дужини од 400 м, дужине и 5 м ширине, предрачунске вредности 2.160.000 динара и Саве Допуђе 312 м, ширине 4 м, предрачунске вредности 1.150.000 динара. Данас су ове радове у Новом насељу обишли градоначелник Станко Терзић и директор градске Дирекције за изградњу Драган Јеремић.
 
За мештане ових улица, актуелни радови су решење њихових дугогодишњих проблема. Драган Ивковић, у име мештана Новог насеља пренео је задовољство што су коначно превазиђени проблеми у имовинско-правним односима власника парцела, који су онемогућавали да се Улица Саве Допуђе, као једна од најстаријих улица у Новом насељу уреди.
 
“Улица је била у јако лошем стању. Захваљујући разумевању града Ваљева и градске Дирекције који су дошли на лице места и видели какви су услови, за кратко време смо решили проблем са рупама, блатом и прашином. Ово је за нас битна ствар, јер нама у двадесетак кућа значајно побољшава квалитет живота”, рекао је Ивановић.
 
Градоначелник Станко Терзић је рекао да је 2013. година била година када се највише урадило на комуналној инфраструктури. “Сада смо се усредсредили на улице и путеве који су за наше суграђане значајни. Настављени су радови на водоводу Кличевац, водоводној мрежи Лукавац- Дивци, радови на канализацији у Индустријској зони. Чим нам је време дозволило, ми смо кренули са радовима. Опредељење града, мене и мојих сарадника је да се фокусирамо на решавање комуналних проблема. 28. фебруара је формирана нова коалиција и имали смо велике политичке турбуленције због свих тих дешавања, имали смо ванредне републичке изборе 16. марта. Не желимо да се бавимо тим стварима, везаним за странчарење и политиканство. Наша обавеза је да урадимо што више док смо на овим местима, у интересу наших грађана.
 
Ми се сада суочавамо да су средства смањена, да је буџет града Ваљева за 270 милиона динара смањен у односу на прошлу годину. Данас на рачуну град Ваљево има 149 милиона мање него пре годину дана. Све то отежава да обим активности у овој години буде на нивоу од прошле године. Зато настојимо да обезбедимо и додатне приходе. Формирали смо комисију која ће наредних дана расписати тендер за објекте и парцеле у Индустријској зони. Имамо заинтересоване домаће и стране инвеститоре и учинићемо све да обезбедимо додатна средства како би наставили обим радова од прошле године”, рекао је градоначелник.
 
Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева спремно је дочекала почетак грађевинске сезоне. “Наредних дана ћемо радити још десетак улица и ово је максимално добар почетак сезоне, јер настављамо оно што смо започели прошле године. Све улице које нису сређене, које су макадамске и неприступачне планирамо да асфалтирамо и следеће године нећемо имати ниједну улицу која је макадамска.
 
Кад причамо о неасфалтираним улицама које ћемо завршити, мислимо само на оне које су власништво града. Тражимо решење за оне улице у којима нису решени имовински односи, а по нашим проценама у граду је 70 улица које су приватно власништво и у које ми не можемо да уђемо. У Градцу су у питању мале улице, а у Брђанима имамо две велике улице. Уз помоћ грађана смо овде у Остоје Стојановића успели да решимо имовинске односе.
 
Први тендер за асфлатирање улице, вредности 22 милиона динара је прошао и ми сада радимо. Добили смо добре цене на тендерима, чак нешто боље него прошле године. Шта у овој Србији има јефтиније него пре две године? Имају улице у Ваљеву. Треба се домаћински односити према новцу, да са што мање новца урадимо што више”, рекао је директор Дирекције Драган Јеремић.
 
Данас је механизација Инграпомнија отпочела асфлатирање Војвођанске улице, дужине 270 м и ширине 4 м, вредности радова 1.250.000 динара. Почело је асфалтирање и три крака у Милорада Ристића, дужине 328 м и ширине 4 м, вредности 1.700.000 динара, као и Ситничке улице, у дужини од 123 м и ширине 3 м, вредности 663.000 динара.
 
Припремљену су за асфлатирање Солунска у дужини од128 м, ширине 3 м, вредности 580.000, Крагујевачка, у дужини од 155 м, ширине 4 м и вредности 650.000, Македонска, дужине 130 м, ширине 3 м, вредности 430.000 и Дунавска улица, у дужини од 70 м и вредности 230.000 динара.

Leave a Comment