Почела реконструкција Црпне станице „Градац“

Почетак » Почела реконструкција Црпне станице „Градац“ » Вести » Почела реконструкција Црпне станице „Градац“

Као што је и најављено из ЈП „Водовод Ваљево“, реконструкција црпне станице „Градац“ почела је 21. септембра. Радови су веома значајни јер се из реке Градац обезбеђује скоро половина потребне количине воде за снабдевање Ваљева, поготово у летњим месецима, а опрема је стара 25 година.

Уговор о реконструкцији црпне станице Градац потписали су 2. септембра градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и директор Републичке дирекције за воде Александар Продановић. Радови ће коштати 66,5 милиона динара, од чега је Влада Србије, преко Министарства за пољопривреду, водопривреду и шумарство, издвојила 46 милиона динара, док је Град обезбедио донацију Владе Чешке вредности око 200.000 евра. Град ће издвојити и пет милиона динара за грађевинске радове на црпној станици.
 
 
У првој фази реконструкције биће замењене пумпе које су стигле из Чешке, а уградиће их фирма „ВХС“ из Брна, која дуго сарађује са ваљевском водопривредом преко различитих пројеката. Највећи део радова биће завршен до краја године, а грађани за то време неће имати проблема са водоснабдевањем. С обзиром да је почетком године завршена санација и аутоматизација Постројења за прераду питке воде на Пећини, након реконструкције станице на Градцу биће обезбеђена несметана прерада воде у наредних 15 година.
 
 
 
 
 
 

 

Leave a Comment