Почела реконструкција и доградња Ургентног

Почетак » Почела реконструкција и доградња Ургентног » Вести » Почела реконструкција и доградња Ургентног
Квалитетнија и функционалнија здравствена заштита у модерно опремљеном простору, циљ је реконструкције и доградње Ургентног одељења ваљевског Здравственог центра, пројекта, чија је реализација данас почела. Извођач радова на  800 метара квадратних укупне грађевинске површине је ваљевско грађевинско предузеће „Градинг“, а рок за завршетак је 40 радних дана. Радови подразумевају, поред осталог, доградњу, адаптацију и проширење, спајање старе Службе патологије, која је отварањем новог Грудног одељења измештена уз измену комплетне столарије, а у плану је и набавка нове опреме за ово одељење.
 
„Реконструкција и доградња Ургентног одељења у Ваљеву, један је од првих пројеката чију смо реализацију започели од укупно пет, колико смо кандидовали. Од тога, само један пројекат нећемо реализовати због нерешених имовинско-правних односа, а то је реконструкција Дома војске. Ускоро следе и радови на школи, обданишту, а у процедури је и реконструкција Дома здравља“, најавио је градоначелник Зоран Јаковљевић на данашњој конференцији за новинаре у Здравственом центру.
 
„ Пројекат реконструкције Ургентног је вредан око 21 милион динара, а у првој години учешће локалне самоуправе је 10 одсто, учешће ресорног министарства такође 10 одсто, а преостали износ је обезбеђен из кредита банака“, рекао је Јаковљевић.
 
Заменик градоначелника Станко Терзић овом приликом је нагласио да је укупна вредност сва четири пројекта која ће бити реализована у наредном периоду око 280 милиона динара и да је Ваљево један од градова у Србији који је највише средстава добио по том основу. 
„Ваљево је један од ретких градова у Србији, које је имало 20 година самодорпинос и све ово што видите данас, урађено је из средстава самодоприноса. Радови које смо данас започели припадају фази А, а паралелно са њом почећемо и фазу Б из сопствених средстава, како би реализовали исељавање вешераја и на тај начин створили услове да добијемо Дневну болницу. Од тога ћемо имати вишеструке користи, јер ћемо све пацијенте који не морају да буду хоспитализовани, моћи да сместимо на 24 сата у Дневну болницу“, рекао је овом приликом прим. др Илија Трипковић, директор Здравственог центра.
 
Због радова, улаз у Ургентно одељење је измештен, бочно од садашњег из правца неурологије и видно обележен. Директор Здравственог центра нагласио је да ће уз максимално ангажовање здравствених радника Ургентно одељење док трају радови нормално функционисати и да ће сви пацијенти бити збринути уз адекватну здравствену заштиту. 

Leave a Comment