Почела Школица пливања

Почетак » Почела Школица пливања » Вести » Почела Школица пливања
На базенима у Спортско рекреативном центру „Петница“ протекле седмице почела је Школица пливања за ученике првог и другог разреда свих седам ваљевских основних школа, која се реализује у оквиру имплементације Локалног плана акције за децу, стратешког документа града Ваљева. Школицу ће похађати ове године укупно 120 малишана, подељених у три групе, по 40 ученика у свакој, уз организован превоз и са координаторима који заједно са инструкторима пливања брину о њима. Ова обука, превасходно је намењена социјално и материјално угроженој деци у складу са стратешким циљевима ЛПА и трајаће током целе летње сезоне.
 
Крајем школске године завршен је и програм „Бесплатна ужина за све“, који је обухватио 110 малишана из свих основних школа, ученика од првог до четвртог разреда. Они су добијали бесплатну ужину у овој школској години, која је финансирана из средстава градског буџета намењених реализацији Локалног плана акције за децу. Овај програм реализован је у циљу смањења сиромаштва деце и родитеља који спадају у социјално и материјално угрожене категорије становништва.
 
Осим тога, у 2011. години, из средстава опредељених буџетом за Локални план акције за децу, биће реализована четири пројекта који су највише оцењени након расписаног конкурса. У питању су пројекти Центра за културу под називом „У Чика Љубиној ствараоници“, Друштва истраживача „Владимир Мандић Манда“ под називом „Упознајмо ваљевске планине“, Пријатеља деце Ваљево и Тима младих за имплементацију ЛПА под називом „Дан за нас“, као и пројекат Фото-клуба Ваљево под називом „Школа фотографије за ученике основних школа“. Пројекти ће бити реализовани током летњег распуста.

Leave a Comment