Почеле припреме за одбрану од поплава

Почетак » Почеле припреме за одбрану од поплава » Вести » Почеле припреме за одбрану од поплава

 

Град Ваљево интензивно је кренуо са припремама за одбрану од поплава са приоритетним циљем да се заштите урбана насеља на потенцијално угроженим подручјима у складу са оперативним плановима. Осим чишћења кишне канализације, сливника, путне каналске мреже и њихових пропуста, у току је и чишћење корита река Перајице и Кривошије, а Штаб за ванредне ситуације је на данашњој седници дао налог да се у најкраћем року почне и са уклањањем наноса, песка, шибља и растиња у кориту реке Љубостиње на деоници од моста у Улици Војводе Мишића до Рађевог села. Осим тога, Штаб је издао наредбу  да се очисте и железнички пропусти, а одмах по завршетку чишћења корита река Перајице и Кривошије, биће ангажована механизација на чишћењу корита реке Рабас од ушћа у реку Колубару узводно до пута М-4.
 
Штаб за ванредне ситуације на данашњој седници формирао је и стручно-оперативни тим за одбрану од клизишта, а од сутра, свакодневно ће заседати стручни тим за одбрану од поплава како би у континуитету пратили примену превентивних мера и благовремено реаговали у случају ургентних ситуација.
 
Иначе, у току јучерашњег дана није било захтева за ургентним збрињавањем становништва, а и захтева грађана из удаљених планинских села за ланч пакетима и дистрибуцију лекова је све мање. У Основној школи „Владика Николај Велимировић“ часови су и даље скраћени на 35 минута због проблема са прокишњавањем крова, а ђаци су похађали часове данас у школи у Дивцима након санирања квара на далеководу. Због проблема са прокишњавањем крова, два објекта Предшколске установе „Милица Ножица“-вртићи „Звончнић“ у центру града и „Бубамара“ у Брђанима раде само са једним делом капацитета. Санирање ових објеката је у току и чим се буду створили услови, оба вртића ће радити пуним капацитетом.  

 

Leave a Comment