Почели Дани дечјег руског филма у Ваљеву

Почетак » Почели Дани дечјег руског филма у Ваљеву » Вести » Почели Дани дечјег руског филма у Ваљеву

 

Заменик градоначелника града Ваљева Витомир Митровић примио је првог секретара Амбасаде Руске Федерације у Београду Валентина Кољасева, који је посетио Ваљево поводом почетка манифестације „Дани дечјег руског филма Ваљево 2013.“ која се први пут организује у Србији и Ваљеву и која ће трајати до 27. априла.
 
Овом приликом, заменик градоначелника Витомир Митровић и члан Градског већа града Ваљева Владимир Николић, упознали су  првог секретара Амбасаде Руске Федерације са привредним и туристичким потенцијалима ваљевског краја, али и са перспективама у развоју пољопривреде. Размотрене су и могућности сарадње у области културе.
 
„Предлажемо да се успостави пре свега привредна сарадња између Ваљева и градова у Русији, јер то је велика шанса за нас да пласирамо производе из ваљевског краја на велико тржиште Русије. Од изузетне важности за наш град били би и руски инвеститори којима желимо да презентујемо могућности улагања“, рекао је између осталог заменик градоначелника Витомир Митровић. Он је предложио да се покрене иницијатива за збратимљење Ваљева са неким од градова у Русији. Такође, овом приликом је оцењено да ће о могућностима свих облика сарадње бити више речи приликом сусрета руководства града Ваљева са Амбасадором Руске Федерације у Београду који је планиран у наредном периоду.
 
Након пријема у Градској кући, први секретар Амбасаде Руске Федерације у Београду Валентин Кољасев, присуствовао је свечаном отварању манифестације „Дани дечјег руског филма Ваљево 2013.“ у Центру за културу.

 

Leave a Comment