Почели радови у порти Храма

Почетак » Почели радови у порти Храма » Вести » Почели радови у порти Храма
Радници предузећа „Инграп-Омни“ почели су радове на партерном уређењу порте Храма Васкрсења Господњег у Ваљеву. После уклањања бетона и асфалта са централног платоа, које је у току,  следе радови на водоводној и електро мрежи, а након тога и постављање камених плоча на степеништу и платоу.
 
Након јучерашњег састанка са надлежнима из НИП-а, извођач радова је званично уведен у посао, који је планирано да се заврши у наредних 60 календарских дана. Да подсетимо, укупна вредност грађевинских радова на партерном уређењу Храма је 28,6 милиона динара, од чега се 25 милиона издваја из средстава Националног инвестиционог плана Министарства економије и регионалног развоја Републике Србије, а 3,6 милиона из буџета града Ваљева.
Реализацијом овог регионалног пројекта биће завршена прва фаза партерног уређења Храма у Ваљеву чиме ће и непосредна околина овог велелепног здања бити оплемењена. Комплетно уређење порте значајно је и због делегирања Храма у Ваљеву, заједно са Храмом Светог Саве у Београду и Храмом у Нишу у протокол свечаности која ће се одржати 2013. године поводом великог јубилеја  обележавања 17 векова од доношења Миланског едикта.

Leave a Comment