Почело асфалтирање дела насеља у Попучкама

Почетак » Почело асфалтирање дела насеља у Попучкама » Актуелно » Почело асфалтирање дела насеља у Попучкама

Градоначелник др Слободан Гвозденовић са сарадницима обишао је завршне радове на асфалтирању дела пута у Попучкама, на Иверку, на уласку у Ваљево из правца Београда. Мештани овог насеља чекали су на асфалт преко 30 година. Они су срдачно дочекали градоначелника Гвозденовића, заменика председника Скупштине Михаила Милутиновића и члана Градског већа Мирољуба Ивановића.

„Налазимо се у насељу Ливаде II које припада Иверку I где су мештани дуго чекали на асфалтирање овог пута.Ова власт је одговорна, она ради, она гради, не осврћемо се на празне приче, битни су само резултати и дела. Оно што је значајно је то да је овде урађено негде око 400 метара асфалтног пута, веома квалитетно уз кишну канализацију која је пре тога направљена. Вредност тих радова је 4,3 милиона динара. Урађено је и доста уличног осветљења. Надамо се да ћемо наставити оваквим темпом, све док нам временски услови буду то омогућавали. Видели сте и сами да смо ове године имали пуно кишних дана, једноставно неке ствари нису могле да се ураде у роковима у којима смо ми планирали, управо због времена које нас није служило. Имали смо и вандредну ситуацију коју смо прогласили у неким деловима Ваљева, односно у седам месних заједница. Једноставно да нас Бог погледа, да нас време служи идуће године и урадићемо заиста много више асфалтних путева у оваквим насељима и по граду. Потпуно смо спремни и немамо никакав проблем са буџетом и то је један од најбољих српских буџета када говоримо о локалним самоуправама. Управо сам разговарао са шефом финансија о томе да се на следећој Скупштини изнесу компаративне предности овог буџета. У односу на градове сличне величине који се налазе у Западној Србији, пре свега мислим на Шабац, Ужице и Лозницу, ово је заиста најбољи буџет. Исто тако је и битно да у односу на 2002. и 2003. годину, у номиналном и у стварном износу буџет је вишеструко увећан. Што се тиче оваквих радова и онога што наше грађане највише мучи а то је инфраструктура, ова градска власт ће максимално ове и следеће године урадити оно што је наш задатак и за шта су нас грађани бирали и дали нам мандат да радимо“, истакао је градоначелник.

По речима мештана овог краја у ком живи око 100 становника, путеви до кућа су били неприступачни, прекривени водом и блатом.
„Овај асфалт је дуго очекиван у нашем насељу. Преко 30 година сам у Попучкама и до сад је било блато, једва се зими пролазило, а сад уз помоћ градоначелника и општине Ваљево добили смо асфалт. Људима који имају децу, која иду у школи и чије потомство наставља да живи, овај асфалт је знатно олакшао свакодневно функционисање. Ове има преко 30 кућа и људи су живели малтене у блату и води. Захваљујући овом раду мислим да ће ово насеље процветати“, рекао је Јордан Томић.
И Живота Ђошић је презадовољан што ће и у овај део града, који је уједно и улазак у Ваљево, коначно стићи асфалт.

„Захваљујем градској власти и свима осталима који су изашли у сусрет да помогну у радовима. Овде има око 30 домаћинстава, тачније 100 становника. Стварно смо у ненормалним условима стизали до кућа, вода, блато“, у даху је испричао Живота Ђошић у разговору са руководством града Ваљева.