Почело асфалтирање сеоских путева

Почетак » Почело асфалтирање сеоских путева » Вести » Почело асфалтирање сеоских путева
Асфалтирање првих километара саобраћајница по овогодишњем тендеру за изградњу сеоских путева, приводи се крају, након радова који су отпочели пре пет дана у Лесковицама и Доњем Таору. Два дела пута у Лесковицама, дужине 800 м и пут у Доњем Таору, дужине 700 м, јуче су обишли представници града Ваљева на челу са градоначелником Станком Терзићем и ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ са директором Драганом Јеремићем, као и мештани ових села.
Директор градске Дирекције Драган Јеремић је истакао значај радова на сеоској инфраструктури, нарочито у удаљеним деловима ваљевског подручја.
 
„У 15 месних заједница биће урађено 7 км асфалтних путева, вредности 37.500.000,00 динара. Крајем августа биће објављен и нови тендер за асфалтирање још 5 км сеоских путева. Ово су удаљени и неприступачни крајеви и добар пут им је непроцењив. Значај пута у Лесковицама је још већи, јер се од маја до новембра обуставља редовно снабдевање водом,  па  ће мештани сада моћи лакше да долазе до извора са пијаћом водом.
 
Асфалтирање сеоског пута кошта  5.500.000,00 динара по километру, тако да је за изградњу 1,5 км пута у Лесковицама и Таору, из буџета града издвојено око 8 милиона динара. Ове године смо радили по веома добрим ценама и никада повољније нисмо градили путеве. Захваљујући томе ћемо урадити оволико километара пута у наредном периоду.
 
И за скупштинском говорницом смо позвали одборнике да изађу на терен и да виде где људи живе и како живе. Лако је критиковати и причати како асфлатирамо само Карађорђеву улицу. Не, ми асфалтирамо много више по селима и однос је 60% – 40% у корист села, јер је јефтиније асфалтирати у селима и већа је неизграђеност путне инфраструктуре. Али морамо радити и у граду. Морамо радити и Карађорђеву и улице по Брђанима. У току је асфалтирање Сурчинске, Романијске, а радићемо ускоро и Вујића венац. Трудимо се да ове године урадимо што више асфлата и да што више људи добије нормалне услове за живот“, рекао је Драган Јеремић, приликом обиласка радова.
 
Председник Месне заједнице Лесковице Михајло Спасић каже да је ова МЗ међу највећим у ваљевском крају и да протеклих 20 година није ништа рађено на инфраструктури.
 
„Ми као мештани смо били угрожени, јер 20 година у Лесковице није дошла ниједна машина, осим за редовно чишћење снега.  Захваљујући Дирекцији и Драгану Јеремићу, добили смо ова два дела пута, који су значајни за цело село. Имамо два изворшита у близини- Ђурову чесму и Малешевски бунар, који су веома значајни не само за наше село, већ и за околна села која се снабдевају водом са ових извора. Да је у протеклих 20, 30 година урађено по 100 м пута, ми би до сада изашли на све путеве- на Ужички пут, на Мравињце, Таор. Ми смо пресрећни. Ово је светлост која је дошла у Лесковице после 20 година“, каже председник МЗ Лесковице Михајло Спасић.
 
Грађевинско предузеће „Инграпомни“, које је извођач ових радова, јуче је завршило асфалтирање пута у Лесковицама, а пут у Доњем Таору биће завршен сутра. 

Leave a Comment