Почело са радом обданиште у Градцу

Почетак » Почело са радом обданиште у Градцу » Вести » Почело са радом обданиште у Градцу
Једно од најлепших и највећих обданишта у Србији, новоизграђено обданиште у Месној заједници Градац почело је јуче са радом. У савремено и лепо уређено обданиште је примљено првих 89 малишана који су до сада боравили у другим ваљевским обдаништима, а чији су родитељи били заинтересовани да због места становања децу преместе у обданиште у Градцу. Део деце је примљен и на основу прошлогодишњег конкурса, када су се родитељи те деце изјаснили да ће сачекати да почне са радом ново обданиште. Деца су смештена у четири групе, од којих су две јаслене  и то млађа и старија јаслена група и по једна млађа васпитна и мешовита млађа и старија васпитна група.
 
Ново обданиште у Градцу ће пуним капацитетом почети да ради од 1. септембра, када се очекује да ће примити до 350 деце, колико и има места. У Предшколској установи „Милица Ножица“ након спроведеног конкруса за упис нове деце, у току је решавање жалби и приговора родитеља деце која нису примљена.
 
Подсетимо, ново обданиште у Градцу је свечано отворено 17. априла, у присуству министра просвете Жарка Обрадовића и министра животне средине, рударства и просторног планирања Оливера Дулића. Обданиште је изграђено у оквиру Програма помоћи грађевинској индустрији у условима светске економске кризе Владе Србије и из буџета града Ваљева. У објекат од две хиљаде квадрата уложено је 196 милиона динара.
 
Ваљево је годинама имало проблем са недостатком места у обдаништима и листама чекања, посебно део града и приградска насеља на десној обали Колубаре.  Отварањем осмог вртића у Ваљеву, смањиће се број деце која чекају смештај у тим установама, до коначног циља, а то је место за сву децу чији су родитељи запослени. 

Leave a Comment