Почео Јуниорски кошаркашки турнир „Ваљево 2017“

Почетак » Почео Јуниорски кошаркашки турнир „Ваљево 2017“ » Актуелно » Почео Јуниорски кошаркашки турнир „Ваљево 2017“

Јуниорски кошаркашки турнир „Ваљево 2017“ почео је јуче у Ваљеву, свечаним дефилеом учесника-  КК Игокеа Александровац- БИХ, КК Унион Олимпија Љубљана- Словенија, КК Партизан- Београд, КК Спарс Сарајево- БИХ, КК Црвена Звезда- Београд, КК Мега Бемакс -Београд, КК Металац- Ваљево и КК Сплит- Хрватска.

Шести по реду Међународни кошаркашки турнир су отворили Саша Симић, помоћник градоначелника Ваљева и Душан Пројовић, потпредседник Кошаркашког савеза Србије.

Душан Пројовић се захвалио локалној самоуправи и организаторима турнира, који су уложили много труда да направе кошаркашки спектакл:

„Кад би само знали какви су играчи играли у овој хали и због тога и због вас, ја сам изузетно поносан. Захвалио бих се и клубовима што су довели своје екипе у Ваљево и омогућили нам да уживамо у вашој игри и што нас чините поноснима, јер знамо да је кошарка спорт број 1 и у Србији и у окружењу“, рекао је Душан Пројовић.

Помоћник градоначелника Ваљева Саша Симић је рекао да му је велико задовољство што у име градоначелника града Ваљева др Слободана Гвозденовића може да поздрави и учеснике и посетиоце турнира:

„Желим да проведете пријатна три дана у нашем граду и надам се да ћемо се видети и следеће године. Град ће се потрудити да поново изађе у сусрет и помогне организацију овог турнира. Проглашавм Јуниорски кошаркашки турнир „Ваљево 2017“ године отвореним“, рекао је помоћник градоначелника Саша Симић.

Прошлогодишњи победник турнира је био београдски Партизан. Ова екипа је првог дана турнира изгубила од Игокее из Александровца код Банја Луке, са 65:70. Прву утакмицу на турниру су одиграли ваљевски Металац и београдска Црвена Звезда 31:87, љубљанска Олимпија је била боља од Спарса из Сарајева 77:56, а Мега Бемакс је био сигуран против Сплита 69:51.

Другог дана турнира играју се следеће утакмице: Спарси-Металац, Сплит-Партизан, Олимпија-Црвена Звезда и Мега-Игокеа.

У недељу, 26. марта се играју завршне утакмице Јуниорског кошаркашког турнира „Ваљево 2017“.