Почетак сарадње Града и Рвачког савеза Србије

Почетак » Почетак сарадње Града и Рвачког савеза Србије » Актуелно » Почетак сарадње Града и Рвачког савеза Србије

Поводом сарадње и организовања рвачког кампа на Дивчибарама са Миланом Јелићем, генералним секретаром Рвачког савеза Србије, у име градоначелника др Слободана Гвозденовића разговарао је помоћник градоначелника Мирослав Пимић.

Рвачки савез Србије у договору са Министарством омладине и спорта препознао је Дивчибаре као одличну локацију за организовање будућих активности, кампова и такмичења у овом спорту који полако излази из сенке. Рвање није спорт који је маркетиншки доста пропраћен, па је ово и један од начина промоције самог спорта а и Дивчибара као туристичке дестинације рекао је Јелић.

„Циљ савеза је и афирмација деце и жеља за новим члановима. Један од разлога одабира Ваљева и Дивчибара је и географски положај и близина Београда. У Ваљеву и на Дивчибарама могућа је организација такмичења већих размера. Раније су органозоване припреме спортиста на Дивчибарама па одатле и препорука за организацију кампова“ додао је Јелић.

„Заиста ми је драго да сте одабрали Дивчибаре, јер је то локација у коју Град доста улаже и већ је покренуто пар великих пројеката. Ово је почетак једне изузетне сарадње. Што се тиче техничког дела ове сарадње, као и до сад, врата су увек отворена за нове идеје и перспективне пројекте. Ово је почетак једне изузетне сарадње“ рекао је Пимић.

Састанку је присуствовао члан рвачког клуба „Младост“ Ваљево Марко Јовановић који је од недавно именован за националног тренера Рвачког савеза Србије. Јовановић је координатор целог пројекта и посредник између Рвачког савеза и  Града.