Почетак „Тешњарских вечери“ у знаку доброг расположења и младости

Почетак » Почетак „Тешњарских вечери“ у знаку доброг расположења и младости » Вести » Почетак „Тешњарских вечери“ у знаку доброг расположења и младости
Ваљевски летњи фестивал „Тешњарске вечери“ отворен је 27. пут за редом у петак, концертом симфонијског оркестра „Jela Cello Power Simphony Orchestra“, који предводи Ваљевка Јелена Михаиловић.
 
Јелена Михаиловић  је дипломирани студент Факултета Музичке Уметности у Београду где је завршила и специјалистичке студије. Јелена је добитник бројних домаћих и међународних награда и признања и амбасадор је Београда у поступку добијања кандидатуре за културну престоницу Европе 2020. године. На њену иницијативу је оформљен симфонијски оркестар младих академски образованих уметника „Јела Целло Поwер Сyмпхонy Орцхестра“ и на репертоару су биле нумере са Јелениног албума „Судар“ издатог за ПГП РТС, нумере које се провлаче кроз векове, Бахова дела, дела Брамса, Равела, Офенбаха, Штрауса  као и дела Битлса, Џипси Кингса али и рок класика као сто су Хендрикса и  Лед Цепелина.
 
Градоначелник Ваљева Станко Терзић је поздравио све присутне госте и нагласио колико је за Ваљево важан овај летњи фестивал, на коме сваке године наступи и велики број талентованих Ваљеваца. 
 
Да је приоритет у развоју града Ваљева подршка младим и талентованим људима, потврдио је и Давид Копривица, ученик четвртог разреда Ваљевске гимназије, који је у јулу месецу освојио трећу медаљу на Хемијској олимпијади у Москви. Њему је припала част да у поздравном говору отвори овогодишње „Тешњарске вечери“.
 
Заставу манифестације подигли су пионири Ватерполо клуба „Валис“, који су на Отвореном првенству Србије заузели треће место и одбојкашице ОК „Ваљево“ које су се пласирале у Прву лигу Србије за одбојкашице.
 
Након разноврсног програма првог дана, уследили су и бројни садржаји другог дана манифестације. Концерт групе „Неверне бебе“, на жалост, одложила је киша за треће вече. Бројни поштоваоци ове групе, која обележава 20 година рада, имали су прилике да присуствују спектакуларном концерту на Тргу Десанке Максимовић, који је пратило око пет хиљада људи.
 
За љубитеље традиционалних игара, уместо недељне вечери када је планирано, вече фолклора ће се одржати у идућу недељу 18. августа на Летњој позорници са почетком у 20.00 часова. Наступиће шест ваљевских културно-уметничких друштава. Вече фолкора је одложено, због померања концерта „Неверних беба“, како се садржају не би преклапали и како би што више људи могло да испрати све програме. Прва три дана „Тешњарских вечери“ су показала да су сви програми добро посећени и да влада велико инетерсовање Ваљеваца, али и гостију за овај фестивал!
 
 
 

Leave a Comment