Почиње „Дечја недеља“

Почетак » Почиње „Дечја недеља“ » Актуелно » Почиње „Дечја недеља“

Манифестација „Дечја недеља“ почиње у понедељак, 3. октобра и трајаће до 9. октобра. Слоган овогодишње манифестације је „Нећу да бригам, хоћу да се играм“. У ваљевским школама, установама културе и у Дому здравља планиран je низ програма, којима ће се промовисати дечје стваралаштво, али и понудити најмлађима садржаји из свих области живота, са акцентом на здраве стилове живота.

На данашњој конференцији за новинаре чланови Организационог одбора за обележавање „Дечје недеље“ су најавили шта све очекује најмлађе током идуће седмице. Дејан Богојевић, члан Градског већа и председник Организационог одбора ове манифестације, задовољан је програмом који је припремљен за децу Ваљева.

„Направили смо јако богат програм и убеђен сам да ће бити реализован на прави начин. Као неко ко дзго организује „Дечју недељу“, пошто сам 21 годину радио у просвети, ова тема ми је јако блиска. Овом приликом се захваљујем свима који ће учествовати. Захваљујем се свим члановима Одбора, који су радили напорно и сконцентрисано. Битно је да ће ново градско руководство од идуће године уложити више средстава у обележавање „Дечје недеље“, јер је буџет прескроман. Али то не умањује овогодишњи програм и нашу посвећеност деци“, рекао је Дејан Богојевић.

Гордана Терзић, директорка ОШ „Стеван Филиповић“ из Диваца, која је и домаћин овогодишње манифестације, рекла је да ће ово бити прилика да се покаже шта све може да ради „једна мала дружина из околине града“.

„Ову манифестацију користимо као леп почетак свих активности које се шире и настављају током целе године. Трудићемо се да заједно са ученицима и родитељима организујемо различите садржаје и да децу мотивишемо да се искажу и покажу и да нам кажу шта су им потребе, жеље и осећања“, рекла је Гордана Терзић.

Школа-домаћин манифестације, ове године ће на поклон добити белу таблу, која им је потребна за квалитетније обављање наставе, најавили су данас представници Организационог одбора. Весељко Белушевић и Англеина Лукић из Центра за културу најавили су бројне програме, међу којима су позоришне представе, музичке, креативне, литерарне, ликовне радионице, спортска надметања, трибине за децу и младе.

Програм „Дечје недеље“ можете преузети овде decja-nedelja-2016-konacna-verzija

decja-nedelja-2016