Почиње „Летња баскет лига“

Почетак » Почиње „Летња баскет лига“ » Вести » Почиње „Летња баскет лига“
„Летња баскет лига“ почиње вечерас у 18.00 часова на терену КК „Студент“ у Ваљеву. Ова традиционална спортска манифестација, коју организује Радио 014, под покровитељством града Ваљева, ове године одржава се под слоганом „Ипак се окреће“. Такмичење ће се одвијати у четири категорије: сениори, омладинци, кадети, а Лига ће имати и ревијални део.
 
Летња баскет лига има традицију дугу 6 година и до сада је окупљала у просеку 40 екипа у свим категоријама. На терену Студента играли су бројни познати кошаркаши међу којима и репрезентативац Милош Теодосић који је пре две године био и промотер баскет лиге. Са трибина утакмице су пратили и  значајни људи из света кошарке па су тако свој допринос баскет лиги дали тренери Влада Ђуровић и Милован Степандић, кошаркаш берлинске „Албе“ Ненада Ћанак, директор КСС Пеђа Бојић, бивши кошаркаш „Партизана“ Владимир Ђокић, кошаркашки судија Драгослав Јуца и многи други, све у циљу да се подстакне интересовање најпре омладине за један здравији и општеприхватљивији начин живота.
 
Баскет лига извесно је постала део градског живота , догађај на који рачунају и млађи и старији Ваљевци . Генерални спонзор Летње баскет лиге ове године је Факултет за пословну економију Универзитета Мегатренд. Велико финале је у недељу 24. Јула, а у случају кише утакмице се померају за наредно вече. 

Leave a Comment