Почиње партерно уређење Храма Васкрсења Господњег

Почетак » Почиње партерно уређење Храма Васкрсења Господњег » Вести » Почиње партерно уређење Храма Васкрсења Господњег
У току је припрема за партерно уређење платоа испред Храма Васкрсења Господњег у Ваљеву. Укупна вредност грађевинских радова је око 28,6 милиона динара, од чега се 25 милиона издваја из средстава Националног инвестиционог плана Министарства економије и регионалног развоја Републике Србије, а 3,6 милиона из буџета града Ваљева.
 
„Ово је регионални пројекат и подразумева прву фазу радова. Поред осталог, пројектом је предвиђено облагање степеништа и платоа каменим плочама, израда кишне канализације, постављање електро и водоводних инсталација“, рекао је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић у изјави медијима најављујући реализацију овог новог пројекта којим је град Ваљево аплицирао код НИП-а.
 
Извођач радова је предузеће „Инграп-Омни“. Рок за извођење радова је 60 календарских дана, од дана увођења у посао.
 
„Ових дана кренућемо са ископима канализације и воде. Сада су у току припремни радови и снимање терена, а радићемо синхронизовано како би испоштовали рок.  У току ове седмице очекујемо да у Ваљево дођу надлежни из НИП-а, како би усагласили све са пројектом и након 20.-тог јула, очекујемо да ћемо почети са званичним увођењем у радове“, најавио је овом приликом Миливоје Павловић, технички директор компаније „Инграп-Омни“
 
Иначе, у изградњу Храма до сада је уложено око три милиона евра. Уз радове на партерном уређењу, у току су и радови у унутрашњем делу Храма, постављање електро-инсталација и припремама за малтерисање, који се финансирају из добровољних прилога верника.  Радове на унутрашњем делу Храма изводи фирма „Елмак“. Целокупан посао на уређењу Храма од посебне је важности због делегирања Храма у Ваљеву, заједно са Храмом Светог Саве у Београду и Храмом у Нишу, у протокол свечаности поводом великог јубилеја- обележавања доношења Миланског едикта 2013. године.

Leave a Comment