Подела пензионерских картица

Почетак » Подела пензионерских картица » Актуелно » Подела пензионерских картица

У Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање-Филијали Ваљево почела је од 12. јула подела пензионерских картица. Данас су део картица пензионерима поделили представници града Ваљева. У име градоначелника Ваљева др Слободана Гвозденовића, пензионерске картице су поделили проф.др Мирољуб Ивановић и Добросав Јанковић, чланови Градског већа.

Директор ваљевске Филијале РФ ПИО Љубиша Дамњановић се захвалио представницима Града што су данашњим уручењем картица скренули пажњу јавности на ову активност ПИО фонда.

„Ми настављамо да делимо 23 хиљаде картица у Ваљеву, а исто тако и у околини. Прилика је да на овај начин промовишемо и да позовемо кориснике пензија да свакога дана од 8 до 15 часова, уз личну карту преузму своје картице, које су урађене врло квалитетно од стране Завода за израду новчаница. Пензионерска картица им је статусни симбол, уз личну карту, да пензионери више не носе папирне доказе, чекове, уверења да су корисници пензија. Желео бих да нагласим, а сматрам да је добра ствар то што смо овде са делом градске власти, јесте апел да градска власт настави са оним што је започето око бенефита које имају корисници пензија на купалишту „Петница“, у Библиотеци, а мој лични апел на Културни центар да корисници пензија уз ову картицу могу погледати са попустом неку представу или филм. Желимо да ова пензинерска картица постане сениор картица Ваљева, а исто тако апелујем на друштвено одговорна предузећа, велетрговине , веледрогерије да направе ако имају за то простора, да део марже или већ део неког њиховог профита поделе са грађанима“, рекао је Љубиша Дамњановић.

„Градско веће  је већ у овој години, када смо разгварали око извештаја о раду установа, донело  закључак и предложило управним одборима установа на територији града Ваљева, да изађу у сусрет лицима трећег доба, односно пензонерима. Када су у питању коришћење услуга у СРЦ „Петница“, цена улазнице за грађанство је 250 динара, док је за пензинере 170 динара. У наредном периоду наћи ћемо могућност да се изађе у сусрет пензинерима, посебно онима који имају ниска примања, да користе услуге Музеја, Библиотеке и Центра за културу“, рекао је члан Градског већа Добросав Јанковић. Он је истакао да у Ваљеву већ функционише и услуга бесплатног коришћења градског превоза за старије од 65 година, а да постоји иницијатива да се то прошири и на приградски саобраћај.

Директор ваљевске Филијале РФ ПИО Љубиша Дамњановић је обавестио и да је завршена активност Фонда за бесплатан боравак у бањама. Око 700 пензионера је аплицирало, а око 150 наших суграђана је, након спроведеног конкруса,  добило на кућне адресе позитиван одговор.

Пензионерске картице у Ваљеву се могу преузети у Филијали РФ ПИО Ваљево, Проте Матеје 4 ,сваког радног дана од 8 до 15 часова. Свим корисницима неопходан је идентификациони документ /лична карта или пасош/ да би преузели картицу. Након израде и расподеле пензионерских картица затеченим корисницима пензија, приступиће се изради пензионерских картица за нове кориснике, који су укључени у исплату после 26. фебруара 2018. године. Породични пензионери, родитељи, старатељи и хранитељи приликом доласка по пензионерску картицу требало би да понесу последњи чек од пензије, односно извештај корисника из банке. Картице се додељују бесплатно, без накнаде, а наплаћиваће се издавање дупликата, за оне који изгубе картицу.