Подела ранчева ђацима првацима

Почетак » Подела ранчева ђацима првацима » Вести » Подела ранчева ђацима првацима
             
 
Данас је у О.Ш.»Нада Пурић» Комисија за безбедност саобраћаја града Ваљева расподелила спортске ранчеве свим ђацима првацима са територије града Ваљева. Те поклоне су преузели директори школа. Град Ваљево и ове године организовао је акцију доделе средстава која ће помоћи безбедности најмлађим суграђанима.
«Законом о безбедности саобраћаја на путевима предвиђено је да се 30 одсто средстава од наплаћених новчаних казни за учињене прекршаје у саобраћају врати локалној самоуправи, како би она тим средствима финансирала акције и мере за унапређење безбедности саобраћаја, као и опрему која је неопходна у контроли безбедности саобраћаја. Сврха ове законске одредбе је да се део средстава који су несавесни возачи платили за казне врати локалној самоуправи и да она поново та средства уложи у безбедност саобраћаја. Како се искључиво ради о наменским средствима то је законом регулисано да се добар део тих средстава определи и искористи за унапређење и безбедност деце, јер деца са седам година крећу у школу и они постају равноправан учесник у саобраћају као пешак и то као најнезаштићенија и најугроженија категорија», рекао је Радисав Милетић, саобраћајни инжењер и члан Комисије за безбедност града Ваљева.
Прошле године додељени су спортски прслуци ђацима првацима сеоских школа јер та деца користе отворене путеве.
Ове године Комисија за безбедност града Ваљева определила је већи износ средстава у односу на прошлу годину и одлучила се за спортске ранчеве за све ђаке прваке. Ђаци прваци из сеоских и градских школа, а укупно их је 777 ће добити ове ранчеве, на којима постоје две рефлектујуће траке са грбом града Ваљева и маскотом која треба да упозори децу на правилно понашање у саобраћају. За следећу годину су у плану радионице како би најмлађима биле пружене основе о безбедности из саобраћаја и како да на најлакши начин заштите себе.
 
 
 

Leave a Comment