Подигнута застава 33. Тешњарских вечери

Почетак » Подигнута застава 33. Тешњарских вечери » Актуелно » Подигнута застава 33. Тешњарских вечери

Синоћ је на Тргу Живојина Мишића подигнута застава и озваничен почетак  33. Тешњарских вечери, које почињу 2. августа и трају све до 10. августа.

„Наш град ће ускоро постати место које ће окупити све генерације ваљеваца и гостију, пристиглих да уживају у летњем дружењу и забави, јер је то наша највећа и најрадоснија манифестација. Свима који са намером дођу да проведу део овог лета у топлом Ваљеву, понудићемо обиље разноврсног програма, раскошне чари ваљевске калдрме и подарити то своје надалеко чувено ваљевско гостопримство“, истакао  је извршни директор Тешњарских вечери Весељко Белушевић. Додао је да се ове године, нимало случајно застава подиже раније, како би том важном делу традиције фестивала посветили заслужену пажњу. „Тај чин обележиће нови почетак, нова надања и уверења да ћемо остати достојни и заслужни чувари традиције овог фестивала. Сваке године ову прилику користимо да на обострану радост представимо неког од најуспешнијих ваљевки и ваљеваца у протеклој години, они који својим делима стварају нову будућност нашег града“.

Заставу 33. Тешњарских вечери подигла је успешна ваљевска пливачица Маша Цветковић, ученица ОШ „Андра Савчић“. Маша је добитница награде града Ваљева за 2018. годину у области спорта и добитница признања Спортског савеза Ваљева за најуспешнију прошлогодишњу младу спортисткињу.

Маша је изјавила за медије да јој много значи то што су је организатори позвали да подигне заставу овогодишњих Тешњарских вечери. „Спортска година тече баш добро. Недавно сам имала такмичење у Крушевцу и то је било државно првенство, где сам поправила сва времена, а у четвртак идем на апсолутно државно такмичење“,истакла је Маша.