Подношење предлога за Награду града Ваљева до 16. фебруара

Почетак » Подношење предлога за Награду града Ваљева до 16. фебруара » Вести » Подношење предлога за Награду града Ваљева до 16. фебруара
Од данас је могуће подносити кандидатуре за награде града Ваљева, поводом 20. марта – Празника града Ваљева, саопштила је на конференцији за новинаре Милка Ерић Васиљевић, председница градске Комисије за доделу награда. Награда града Ваљева се додељује за дело које представља највредније достигнуће у Ваљеву у областима: економија и привређивање, образовање, наука, урбанизам и архитектура, медицина, уметност, спорт и новинарство.
 
Предлози за доделу награде града Ваљева достављају се Комисији за доделу награде града Ваљева преко писарнице Градске управе за локлани развој,привреду,урбанизам и комуналне послове. Рок за подношење предлога је 16. фебруар 2009.године. Одлуку о додељивању награде доноси Скупштина града Ваљева на предлог Комисије за доделу награде града Ваљева.
 
 „Желели бисмо да ове године добијемо пуно квалитетних предлога, како би Комисија могла да бира и да пронађе оне који највише заслужују да добију награду, али пре свега јавно призање за свој рад. Ја позивам медије да ових дана подсете јавност Ваљева на неке појединце, на нека дешавања која су била важна. Ниједан празник се не сме заборавити и ниједан није мање важан. Не значи да смо ми као град заборавили неке друге датуме. 1804. године је почело стварање модерне, грађанске Србије, почела је борба за ослобађање од Турака, формирање грађанског друштва. У том периоду настају и прве образовне институције и војска и полиција. Вођени том логиком, најразумније је да се то време узме као празник града. Турци се јесу вратили после овог првог ослобођења у град, али само привремено , јер се точак историје не може вратити. Сви каснији догађаји произилазе из овог празника и сви су подједнако важни и истицање првог међу њима, оног када је почело ослобађање Ваљева, мислим да је порука да смо тада настали као заједница у једном модерном, грађанском смислу. И тај дух желимо да поштујемо и овим наградама и вредновањем свачијег рада, креативности, стваралаштва и достигнућа“, рекла је Милка Ерић Васиљевић, председница Комисије и професорка српског језика и позвала Ваљевце да поднесу кандидатуре у што већем броју.

Leave a Comment