Подршка Министарства регионалног развоја за пут од Лајковца до Ваљева

Почетак » Подршка Министарства регионалног развоја за пут од Лајковца до Ваљева » Вести » Подршка Министарства регионалног развоја за пут од Лајковца до Ваљева
На припремном састанку, који је у четвртак одржан у Министарству регионалног развоја и локалне самоуправе, договорен је акциони план и поступци израде идејног решења за изградњу регионалног аутопута М4 од Лајковца до Ваљева, као и пута Шабац – Лозница.
 
Делегација Ваљева са градоначелником Станком Терзићем на челу, помоћником градоначелника Селимиром Манојловићем, чланом Градског већа Николом Радојичићем и представником Дирекције за изградњу Ваљева Миланом Трифуновић договорила се са представницима овог Министарства о финансирању и поступку расписивања јавне набавке за израду пројектне документације за изградњу ове саобраћајнице, дужине 27 км, која ће повезати Ваљево са Коридором 11.
 
Почетак израде овог, као и идејног пројекта за пут од Шапца до Лознице, планиран је за август 2013. године, а завршетак истих у пролеће следеће године, након чега ће почети изградња.
Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе у потпуности ће финансирати израду пројектно–техничке документације за изградњу ова два пута, а у оквиру Програм мера о распореду и коришћењу средстава за подстицање регионалног развоја у 2013. години.
 
На састанцима су, поред представника Министарства, присуствовали представници руководстава локалних самоуправа кроз које ће будуће саобраћајнице проћи, као и представници предузећа “Путеви Србије”.
 
Будући пут од Шапца до Лознице у дужини од око 60 км повезаће АП Војводину са западним делом Србије и источним делом Републике Босне и Херцеговине, док ће будући пут од Ваљева до Лајковца у дужини од 27км повезати Ваљево са Коридором 11. Изградњом ових саобраћајница оствариће се бољи и економичнији услови превоза путника и робе у овим подручјима.
 

Leave a Comment