Подршка за изградњу школе у Брђанима

Почетак » Подршка за изградњу школе у Брђанима » Вести » Подршка за изградњу школе у Брђанима
Завршетак изградње Основне школе „Милован Глишић“ у Брђанима је приоритет града Ваљева, речено је на данашњем састанку у Ваљеву, између градоначелника Ваљева и представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја, које је предводио помоћник министра  Слободан Ступар.
 
Помоћник министра просвете Слободан Ступар је рекао да је град Ваљево доставио уредну документацију и да је ова школа ушла у план финансирања из кредита Европске инвестиционе банке (ЕИБ).
 
Речено је да Ваљево припреми спецификацију потребних грађевинских радова и процену трошкова за опремање школе.
 
„Овог пролећа се очекује расписивање првих тендера по основу овог кредита и град Ваљево може рачунати на подршку за завршетак радова на изградњи школе у Брђанима“, рекао је помоћник министра.
 
Градоначелник Станко Терзић је рекао да је град Ваљево током 2011, 2012. и 2013. године финансирао изградњу школе са 100 милиона динара, а 57 милиона динара је добијено у оквиру подршке грађевинској индустрији Владе Србије.
 
„За завршетак школе је потребно још 150 милиона. Град Ваљево је буџетом за ову годину определио 55 милиона динара. Због смањења прихода града, неопходна је помоћ државе да би ова школа што пре била завршена. МЗ Брђани је једна од највећих месних заједница у Ваљеву и стотине деце уче у неусловној школи. Због тога нам је важно да држава и Министарство препознају наше напоре које улажемо да изградимо нову школу и да нас подрже“, рекао је градоначелник Станко Терзић.
Састанку су присуствовали и Здравко Курчубић, шеф Одсека за инвестиције у Министарству просвете и Братислав Илић, који је задужен за оперативне послове реализације кредита ЕИБ-а, као и помоћник градоначелника Селимир Манојловић, Љиљана Митровић, координатор пројекта изградње школе и Александар Лазаревић из градске Дирекције за изградњу, која врши надзор радова.
 
Након састанка, представници Министарства просвете су обишли школу у Брђанима и на лицу места се уверили колико су одмакли радови на изградњи ове школе, која  представља једну од најзначајнијих инвестиција за Ваљево у области унапређења школства.

Leave a Comment