Подршка за изградњу затвореног базена

Почетак » Подршка за изградњу затвореног базена » Вести » Подршка за изградњу затвореног базена
Председник Пливачког савеза Србије Душан Димитријевић и генерални секретар Савеза за скокове у воду Србије Тијана Николић, разговарали су данас са руководством града о изналажењу најбољег решења за изградњу затвореног базена у Ваљеву. Том приликом је оцењено да је реч о важном инвестиционом улагању, не само за град Ваљево већ и за цео регион и да је неопходно ангажовати све расположиве ресурсе како би овај пројекат био успешно реализован.
 
„Важно је да изградимо затворени базен у Ваљеву,  имајући у виду изузетне резултате које остварују наши млади спортисти, али и важност бављења једним  од најздравијих спортова на свету.  Петница је драгуљ овог краја, ту извире термална вода изузетног квалитета што погодује свим воденим спортовима и ми тај потенцијал морамо искористити“, рекао је Душан Димитријевић на конференцији за новинаре.
„Идеја је да се у Петници направи спортски центар од међународног значаја, јер ту имамо све услове да нам дођу репрезентације из иностранства. Уколико све буде по плану, мислим да би  радови на затвореном базену могли да  почну на пролеће следеће године“, рекао је Димитријевић.
 
За реализацију овог пројекта град Ваљево има подршку и Савеза за скокове Србије, рекла је Тијана Николић овом приликом и додала да је у питању олимпијски спорт, који на овај начин може да се промовише.
 
Оцењујући да је подршка ресорног Министарства и оба Савеза значајна, Радивоје Милутиновић, помоћник градоначелника града Ваљева, рекао је да Комисија коју је именовао градоначелник Јаковљевић ових дана завршава рад, када ће и град донети одлуку о локацији будућег затвореног базена. Паралелно с тим, град ће интензивирати активности на изради пројекта и аплицирати код ресорног Министарства али и других фондова.

Leave a Comment