Подстицање активизма младих

Почетак » Подстицање активизма младих » Вести » Подстицање активизма младих

 

Пројекат „Ресурс центри за учешће у процесу подстицања активизма младих“ представљен је у Ваљеву-седишту Колубарског округа.

 

Министарство омладине и спорта се одлучило да и ове године подржи реализацију омладинских волонтерских акција у 25 округа наше земље, имајући у виду да је 2011. година-Европска година волонтирања, да је у току Међународна година младих, спровођење Националне стратегије за младе, као и да би млади требало да добију прилику за спровођење иницијатива којима активно доприносе унапређењу живота у својој заједници.

 

Снежана Клашња, помоћник министра омладине и спорта, на данашњој конференцији је истакла да је идеја пројекта да свака организација у одређеном округу као ресурс центар имплементира активности које ће имати за циљ подизање омладинских организација, формалних и неформалних група младих, и на тај начин да укаже младима на важност њихове активне улоге у друштву.

 

Конкурс за финансирање волонтерских акција „Млади су закон“ отворен је од 9.маја до 9.јуна и намењен је младима старости од 15-30 година.Овим конкурсом оставрује се директан допринос младих у локалној средини, што би им помогло да  практично примене своје пројектне идеје за одређене акције које могу бити хуманитарног карактера, затим оријентисане на заштиту животне околине, али и на подстицање активизма младих.

 

 
 

Leave a Comment