Појашњење наредбе о радном времену угоститељских објеката

Почетак » Појашњење наредбе о радном времену угоститељских објеката » Актуелно » Појашњење наредбе о радном времену угоститељских објеката

Штаб за ванредне ситуације града Ваљева је на телефонској седници, одржаној у суботу 29.8. 2020. године, донео наредбу којом је продужен рад угоститељских објеката, који имају отворене баште до 1 час после поноћи у дане викенда.

Због недоумица и питања угоститеља и грађана, да ли се продужење рада односи и на затворене објекте, наредба је детаљније формулисана и гласи да обављање угоститељске делатности у затвореном делу објекта сваког дана отпочиње у 6 часова, а завршава се најкасније до 23 часа.

Обављање угоститељске делатности у отвореном делу објекта (башти) отпочиње у 6 часова, а завршава најкасније до 23 часа радним данима, а у дане викенда отпочиње у 6, а завршава најкасније до 1 час наредног дана.

Дакле, продужетак рада је омогућен петком, суботом и недељом за угоститељске објекте који имају отворене баште, док ће у затвореном простору истих тих објеката, али и других објеката, гости моћи да бораве до 23 часа током целе недеље.