Поклон ауто седишта за 82 бебе

Почетак » Поклон ауто седишта за 82 бебе » Вести » Поклон ауто седишта за 82 бебе
Комисија за координацију послова безбедности саобраћаја града Ваљева је поделила 82 ауто-седишта за бебе које су рођене у периоду од 1. јануара до 18. фебруара 2016. године. Ауто седишта су купљена од новца који у градску касу пристиже по основу наплаћених саобраћајних прекршаја на подручју Ваљева. За куповину ауто седишта издвојено је око 600.000 динара.
 
Члан Градског већа и председник Комисије за координацију послова безбедности саобраћаја Добросав Јанковић је поздравио родитеље новорођених беба, упутио им честитке у име Градског већа и Комисије и пожелео да им бебе буду здраве, веселе и напредне. Јанковић је између осталог истакао да и законодавац а и комисија увек дају приоритет кад је у питању заштита деце за безбедност у саобраћају. Нагласио је да је у протеклој години било доста активности које су финансиране кроз програме везано за школску децу и то за основни а такође и за средњошколски узраст. Све ове активности се крећу у правцу израде Стратегије саобраћаја подсетио је Јанковић.
 
Начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Александар Вујић Суботић уручио је родитељима ауто-седишта. „И сам сам у прошлој години постао отац и знам колики је значај оваквог седишта у колима.Лично, када сам набављао потребне ствари за бебу сугерисано ми је да набавим ауто седиште, на шта ме и закон као родитеља обавезује. Када смо се договарали о овој акцији одмах сам је подржао. Наша главна улога је да вас подстакнемо и олакшамо вам родитељство“, рекао је начелник Александар Вујић Суботић.
 
О значају коришћења ауто седишта говорио је саобраћајни инжењер у Градској управи Радисав Милетић. „Мој савет вам је да користите, пре свега, сигурносни појас. У сударима и при најмањим брзинама возач може до 40 километара на час да задржи своје тело снагом руку, али то може само возач, али не и сувозач. Замислите сад онога ко држи дете које није у ауто седишту. Немојте се заносити да ћете га задржати, јер оно добија десет пута већу тежину и излеће вам из руку. Зато водите рачуна, ово ауто седиште је само један од фактора безбедности, и чувајмо децу“ биле су поруке и упозорења Милетића.
 
На јучерашњем свечаном уручењу ауто седишта најављено је да ће акција највероватније бити настављена и наредних месеци.
 

Leave a Comment